Vertraging voor ambulance en politie door spoorstremming Tolberg
Foto: Jos Heeren/VLP

Vertraging voor ambulance en politie door spoorstremming Tolberg

  112 Meldingen

ROOSENDAAL - Zowel een ambulance als een politiewagen stonden op vrijdag 3 januari voor een gesloten spoorwegovergang. Dat meldt Jos Heeren namens de VLP. Reden: de spoorbomen bij de spoorwegovergang aan de Willem Dreesweg waren zonder duidelijke oorzaak 35 minuten gesloten. "De VLP maakt zich zorgen over de negatieve gevolgen voor 112-meldingen in de wijk Tolberg door dit soort spoorstremmingen."


Bewoners van de wijk Tolberg worden regelmatig geconfronteerd met de problemen bij de spoorwegovergang aan de Willem Dreesweg. Het afgelopen jaar bleef de spoorwegovergang regelmatig dicht zonder duidelijke reden. Aan het begin van dit jaar was het dus wederom raak. "Dit had tot gevolg dat na enkele minuten de eerste automobilisten hun geduld begonnen te verliezen en begonnen om te draaien. Na ruim 10 minuten staken de eerste auto's en fietsers zigzaggend over, tussen de gesloten spoorbomen door", meldt Heeren.

Na een tijdje reed de machinist langzaam vooruit totdat de voorkant van de trein zo'n 50 meter voorbij de overweg stond. Daardoor konden fietsers en automobilisten in ieder geval niet meer oversteken. "Het verplaatsen van de trein viel ongeveer gelijk met het moment dat er een 112 melding kwam vanuit Tolberg. Enkele minuten later haalde de ambulance, die met zwaailichten aan kwam rijden, de file in en kwam tot stilstand voor de goederentrein. Na enkele kostbare minuten te wachten is deze omgedraaid en via een andere weg naar de oproep gereden. Een vergelijke situatie werd even later herhaald, ditmaal met een politievoertuig", stelt de VLP-fractie.

Zij stellen daarom vragen aan de verantwoordelijk wethouder. Zo wil men onder andere weten wat de oorzaak was van de stremming, wat de vertraging is geweest voor de ambulance én of ProRail de gemeente wel tijdig geïnformeerd heeft over de storing. Daarnaast wil de VLP dat er onder het motto 'meten is weten' een meldpunt wordt ingericht waar verkeersdeelnemers spoorstremmingen kunnen melden, zodat er beter zicht komt op de hoeveelheid stremmingen.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>