Foto: Rijnhout Media

Drie Roosendalers aangehouden voor openlijke geweldpleging: één verdachte slaat agent in gezicht

  112 Meldingen

ROOSENDAAL - De politie heeft afgelopen nacht drie mannen uit Roosendaal aangehouden in het Emile van Loonpark. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. Eén van hen sloeg met zijn vuist een agent in het gezicht. 


Door onbekende oorzaken ontstond er afgelopen nacht een vechtpartij op de Markt in Roosendaal. Portiers schakelden hierbij de hulp van de politie in. Agenten zagen dat een omstander op de markt een fiets boven zijn hoofd hield. Deze wilde de man vermoedelijk in het publiek gooien. Daarop ondernam de politie actie. 

De 22-jarige verdachte vluchtte richting het Emile van Loonpark. Na een korte achtervolging wisten de agenten hem daar aan te houden. Echter bemoeiden zo'n dertig omstanders zich met de arrestatie. De agenten trokken hun pepperspray en wapenstok en probeerden een veilig gebied te creëren voor de arrestatie van de 22-jarige verdachte. Uiteindelijk moest de politie een linie vormen om de groep in bedwang te krijgen. 

Een omstander gaf daarbij een agent een vuistslag in het het gezicht. De agent raakte gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Voor deze mishandeling is een 28-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Ook werd er nog een andere 24-jarige Roosendaler aangehouden voor openlijke geweldpleging. Hij had een vleesmes in zijn broekriem. Deze is in beslag genomen. Het publiek trok zich terug en de politie bracht de drie verdachten naar het bureau. Ze zitten vast voor verhoor.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES 

Vacatures

Schoonmaakmedewerkers m/v

Etten-Leur

Bezorger Altena Nieuws

Hank, Almkerk, Dussen, Werkendam

Bezorgers

Zevenbergen

Machinist Mobiele Kraan HGM

Tilburg

Bezorgers

Zundert