Een groep hangjongeren zorgt voor overlast in de Pootlaan
Een groep hangjongeren zorgt voor overlast in de Pootlaan Foto: Google Maps

Coronamaatregelen niet door iedereen nageleefd; Drie bekeuringen in de Pootlaan

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

ROOSENDAAL - In de afgelopen dagen zijn er al drie boetes uitgedeeld aan hangjongeren rond het speeltuintje aan de Pootlaan in Roosendaal, omdat zij zich niet aan de coronamaatregelen houden. Werden er woensdag al twee boetes uitgereikt door de politie, donderdagavond is daar nog een derde bekeuring bijgekomen van team Handhaving. 

"We trekken echt niet meteen het bonnenboekje", stelt gemeentewoordvoerder Jeroen Steenmeijer. "We leven in een moeilijke tijd en voor sommigen is het ook een financieel moeilijke tijd." Daarom wordt in eerste instantie altijd het gesprek aangegaan wanneer agenten of boa's constateren dat mensen zich niet aan de coronamaatregelen houden. "Als je op straat iemand tegenkomt en je maakt daar een praatje mee, maar je vergeet even die 1,5 meter afstand, dan krijg je echt niet meteen een boete", stelt Steenmeijer. 

Maar, wie zich daarna nog steeds niet aan de maatregelen wil houden, die kan wel een bekeuring verwachten. "Het gaat nu om een groep hangjongeren van rond de achttien jaar. Zij zijn meerdere keren aangesproken en dat geldt wel: Wie niet horen wil, moet maar voelen." Onbekend is nog hoe hoog de boetes gaan zijn voor de jongeren. "Zij krijgen een proces-verbaal en de officier bepaalt uiteindelijk hoe hoog de boete is. Dat hangt ook volledig af van de ernst van de zaak. Als je een groot feest organiseert voor honderd mensen krijg je een andere boete dan wanneer je alleen geen afstand houdt van een ander."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief