Afbeelding

Melding alerte burger leidt tot aanhouding in Roosendaal

Door: Robbert Temmen 112 Meldingen

ROOSENDAAL -  Een alerte burger belde vannacht naar de politie omdat hij een verdachte situatie zag gebeuren op de parkeerplaats bij winkelcentrum Rosada. De getuige zag een zwaar beschadigde personenauto de parkeerplaats oprijden, waarna de bestuurder uitstapte en even later werd opgehaald door een andere auto. 

Surveillerende agenten zagen de auto een paar minuten later rijden en besloten om deze stil te zetten in de Sint Josephstraat in Roosendaal. De bijrijder, die voldeed aan het door de getuige opgegeven signalement, moest een blaastest ondergaan omdat hij zichtbaar onder invloed was van alcohol. Dit weigerde de man. Daarop besloten de agenten om hem mee te nemen naar het bureau voor een ademanalyse. Ook die weigerde hij te doen. De man beledigde de politieagenten en vertoonde recalcitrant gedrag. De man is aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering en hij is ingesloten in een politiecellencomplex. Deze verdachte, een 25-jarige man met een onbekende woonplaats, zit nog vast en mag zaterdag een verklaring afleggen. Ook wordt de man dan gehoord over de beledigingen die hij uitte naar de agenten, zij hebben aangifte gedaan.

Zwaar beschadigde auto

De zwaar beschadigde auto, die nog op de parkeerplaats bij winkelcentrum Rosada stond, werd weggesleept door een takelbedrijf en zal verder onderzocht worden door de politie. Uit een eerste onderzoek bleek dat de auto wat essentiële onderdelen miste. Die zijn teruggevonden op de A58. Mogelijk heeft de man, terwijl hij onder invloed was van alcohol, een ongeval gehad en is hij weggereden zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Dit wordt door de politie verder onderzocht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief