Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. (Foto: Ivan Sarfatti)

Zeven als martelkamer ingerichte zeecontainers gevonden in Wouwse Plantage

  112 Meldingen

WOUWSE PLANTAGE - In een onderzoek naar georganiseerde criminaliteit heeft de politie onlangs geprepareerde martelkamers gevonden in zeven bovengrondse zeecontainers in Wouwse Plantage. Er zijn zes verdachten aangehouden. 


In totaal waren er in zeven bovengrondse zeecontainers martelkamers gemaakt. In de containers waren handboeien aan het plafond bevestigd. Ook was er een stoel vastgeschroefd. Ook werden er zogenaamde vingerhandboeien en knipscharen gevonden.

Er werden zes verdachten aangehouden. De politie kwam de verdachten op het spoor door het onderzoek naar EncroChat-telefoons. In onderschepte gesprekken spraken zij over hun 'persoonlijke EBI' (Extra Beveiligde Inrichting) en methodes om te pijnigen. De recherche denkt daarom dat de kamers bedoeld waren om criminele rivalen in vast te houden en te martelen. 

De containers werden volgens Omroep Brabant op maandag 22 juni gevonden bij een politie-inval. Een arrestatieteam viel toen een loods in het buitengebied van Wouwse Plantage binnen en van het omliggende terrein werden containers afgevoerd. Eerder die maand werden iets verderop, aan de Mariabaande resten gevonden van een uitgebrand drugslaboratorium. Dat was mogelijk het grootste drugslab dat ooit in Brabant of zelfs Nederland werd gevonden. Het is niet bekend of het drugslab en de containers iets met elkaar hebben te maken.


DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>