politie
politie

Politie: ‘Afgelopen avonden en nachten rustiger beeld, maar blijven zeer alert en aanwezig’

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ROOSENDAAL - De politie heeft vrijdagavond en zeker zaterdagavond en -nacht een rustiger beeld aangetroffen. Dat meldt de politie op hun site. Afgezien van enkele meldingen waren er geen ongeregeldheden meer.

Groepen jongeren staken vanaf vorig weekend in de avond- en nachtelijke uren zwaar vuurwerk af en stichtten diverse brandjes. Daarom werd er een scala aan maatregelen genomen, welke de politiemensen in staat stelden om zichtbaar en doeltreffend op te kunnen treden. Volgens de politie is er, naast deze regels, vermoedelijk in de Roosendaalse samenleving in het algemeen en bij de veroorzaakers in het bijzonder een gezamenlijk besef ontstaan, dat de ongeregeldheden buiten proporties waren. Het illegale vuurwerk en andere materialen waren zeer gevaarlijk en intimiderend naar de wijkbewoners. 

Ondanks dat het de afgelopen rustiger was, blijft de politie de komende dagen zeer alert en zichtbaar aanwezig. De politie hoopt dat het rustig blijft. Ook roepen zij op om illegaal vuurwerk, opslagplaatsen van andere brandbare spullen en overlast te blijven melden. Zo krijgt de politie de problemen beter in kaart. De politie is bereikbaar via 0900-8844 of via WhatsApp 06-12207006. Het is ook mogelijk om anoniem informatie door te geven via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief