Afbeelding
Foto: Politie

Roosendaler (20) met cocaïne en henneptoppen op zak aangehouden bij controle op parkeerplaats Spuitendonk

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

ROOSENDAAL - De politie heeft zaterdagmiddag bij een controle op parkeerplaats Spuitendonk langs de A58 bij een 20-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij had zeventien envelopjes met cocaïne en zestien gripzakjes met henneptoppen bij zich.

Een getuigen zag zaterdag aan het einde van de middag dat de bestuurder van een auto mogelijk drugs verhandelde en gaf dit door aan surveillerende agenten. Die stelden een onderzoek in en besloten de betreffende auto te controleren op parkeerplaats Spuitendonk langs de A59. De bestuurder van de auto voldeed netjes aan het stopteken wat hij van de politie kreeg. 

Wanneer de agent om de papieren van de auto en de bestuurder vraagt, geeft de 20-jarige man aan geen identiteitsbewijs of rijbewijs bij zich te hebben. Hierop past de agent een identiteitsfouillering toe om erachter te komen wie deze persoon is. In de kleding van de man vindt de agent vervolgens zeventien envelopjes met (naar later blijkt) cocaïne. Hierop houdt de agent de Roosendaler aan en brengt hem over naar een politiecellencomplex. Bij insluiting in de politiecel blijkt de man nog eens zestien gripzakjes met henneptoppen bij zich te hebben. 

De verdachte legt een verklaring af, die vervolgens met een officier van justitie wordt besproken. De officier bepaalt of er vervolging plaats gaat vinden. Vermoedelijk mag de man uit Roosendaal zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief