Afbeelding

Terugblik 2016 van Stichting ZINNIA

Algemeen

ROOSENDAAL - Een deel van de Nederlandse bevolking leeft tegenwoordig nog steeds in armoede. En die armoede kan helaas niet met z'n allen alleen opgelost worden. Er zijn heel veel verschillende oorzaken van armoede en misschien wel net zoveel fantastische initiatieven die het probleem armoede aanpakken.

Stichting ZINNIA is een non-profit organisatie met als doel het sociale leven te bevorderen van alle bewoners, in de Gemeente Roosendaal en omstreken, die verborgen in armoede leven en in een isolement dreigen te raken of al zitten. Stichting ZINNIA doet dit door op te treden als tussenpersoon, het organiseren van evenementen en het leveren van basispakketten. Afgelopen jaar heeft stichting ZINNIA mogen ervaren dat de verschillende werkwijzen, doelen en idealen van organisaties, elkaar juist kunnen versterken en aanvullen. Stichting ZINNIA is diverse mooie samenwerkingen aangegaan, waarbij is gebleken dat er samen heel veel georganiseerd kan worden voor de mensen die het hard nodig hebben.

Terugblik

Het team van Stichting ZINNIA wilt deze gelegenheid aangrijpen om terug te blikken op de ontstane samenwerkingen en hoe hiermee een groot aantal kinderen, en hun ouders, het leven in armoede is verlicht; zelfs kinderverjaardagen kunnen niet altijd zorgeloos worden gevierd. Voor deze kinderen regelt stichting ZINNIA een fantastische thema-taart, gemaakt door Wendy van de Luijtgaarden-Scheepers, een cadeau en eventueel slingers. Dit allemaal mogelijk gemaakt door de Klijnsma-gelden, die de Gemeente Roosendaal als fonds, Kind en Armoede, in beheer heeft gegeven bij de WijZijn Traverse Groep.

Stichting ZINNIA heeft, in samenwerking met de Helpende Handjes Roosendaal, diverse evenementen georganiseerd, zoals; Junior Party, Junior Bingo, Sinterklaasfeest en Kerstknutselen. Leden van een tiental Roosendaalse collega-organisaties, die armoede bestrijden, waren hiervoor ook uitgenodigd.

In samenwerking met het JeugdCultuurFonds Brabant heeft stichting ZINNIA een aantal kinderen geholpen met het verbreden van hun culturele ervaring en kennis. Zij zijn bijvoorbeeld gaan dansen of hebben de Chocoladefabriek van Sinterklaas mogen bezoeken. Dit laatste is ook mogelijk gemaakt door de CultuurCompaan en De Kring Roosendaal.

Op het sportieve vlak is stichting ZINNIA een driehoekssamenwerking aangegaan met Stichting Paul en Ice World Roosendaal, 75 kinderen konden tijdens kerstvakantie een aantal uren gaan schaatsen op de overdekte schaatsbaan op de Oude Markt in Roosendaal.

Het team van stichting ZINNIA bedankt bij dezen de organisaties voor de samenwerking en het creëren van de mogelijkheden voor de kinderen. Hiernaast kijkt het team uit naar een verdieping van bestaande, en een uitbreiding van nieuwe, samenwerkingen. Ook alle, niet genoemde, fondsen, donateurs en het bestuur van stichting ZINNIA bedankt, voor het ondersteunen van de evenementen en het gelukkiger maken van de kinderen, en hun ouders.

Als laatste wenst het team van stichting ZINNIA iedereen het allerbeste toe voor de komende jaren. Hopelijk zullen er steeds meer constructieve samenwerkingen ontstaan, waardoor we steeds minder hulpbehoevenden hoeven te helpen.

Meer info: www.stichtingzinnia.nl - info@stichtingzinnia.nl, www.facebook.com/stichtingzinnia.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief