Afbeelding

Vele warme handen zorgen voor geslaagd kerstdiner

Algemeen

ROOSENDAAL - Ze werden welkom gezongen, heel de avond geëntertaind en bediend met overheerlijk eten van chef-koks Peter Kesseler en Niels Brandes. De 200 uitnodigingen waren verdeeld onder stichting Ruilwinkel, stichting Zinnia, Astrid Helpt, stichting Noodbank en Sta op voor de Minima.

Na het succesvolle kerstdiner van vorig jaar in de Ruilwinkel, stond dit jaar de Kring geheel vrijwillig en met open armen klaar om iedereen te ontvangen en van een geweldige avond te voorzien. Ze wilden het groots aanpakken, medewerkers erbij betrekken en verschillende organisaties uitnodigen. Vanaf het eerste overleg tussen de Kring en de Roosendaalse Uitdaging verliep het gesmeerd en werden we steeds enthousiaster. Een dag naderhand kunnen we vol overtuiging zeggen dat het een geslaagde avond was!

Kerstsferen

Alle gasten werden rond 17.00 uur ontvangen in een in kerstsferen gebrachte Kring. De jassen werden aangenomen en ze mochten een plekje uitzoeken. De meeste kinderen vlogen direct de kleine zaal in, want daar was volop vermaak met een luchtkussen, knutselspullen, spelletjes en een film. Ook hier stonden medewerkers paraat om de kinderen te vermaken, zodat ook de ouders volop konden genieten.

Top cuisine

Als parodie op het lied ‘Kom erbij’ uit de film Belle en het Beest, zongen medewerkers de gasten in de hal en de foyer welkom met ‘Dit is een top cuisine en wij gaan u bedienen. Kom erin, kom erin, bij de Kring!’ Ondertussen serveerden de overige medewerkers de soep als voorgerecht. Terwijl de Theaterdinnershow verder ging, werd even later ook het hoofdgerecht geserveerd. Een runderstoofpotje met pommes duchesse, gemengde groente en rucolasalade. Als klap op de vuurpijl werden een tiental dienbladen, voorzien van Omelette Siberienne (ijstaart) verlicht door verschillende ijsfonteinen, door de zaal gedragen om de gasten te voorzien van een spectaculair dessert. De kinderen werden verwend met een ijsje uit de ijskar. Na een afsluitend woord, een kopje koffie en een zak snoep voor de kinderen, vertrokken de gasten met een lach op hun gezicht huiswaarts en de medewerkers met een voldaan en trots gevoel aan de afsluitende kerstborrel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief