Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale

Algemeen

ROOSENDAAL - Het was de laatste twee maanden druk in het Heemhuis in Mariadal, soms zelfs erg druk. De tentoonstelling over Bierbrouwerijen en oude cafés van Roosendaal die op 4 september in het Heemhuis van Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale is geopend, mag zich in een bijzonder grote belangstelling verheugen.

De heemkundekring ontvangt veel waardering voor het werk van de heemkundige werkgroep Industrieel Verleden die na een voorbereidingstijd van ruim twee jaar heeft gezorgd voor een aansprekende tentoonstelling in beeld en geluid.

Op drie plaatsen in het Heemhuis (de ontmoetingsruimte, de gang en de tentoonstellings-ruimte) wordt vooral met foto's maar ook met voorwerpen en documenten een beeld gegeven van deze bijzondere tak aan de Roosendaalse geschiedenisboom. Er komen bij het bezoek veel verhalen los, die over het algemeen beginnen in de trant van 'witte nog?' en 'O, ja'. Het doet de heemkundekring goed dat de tentoonstelling ook al door een aantal groepen is bezocht en er ook nog een aantal groepsbezoeken zal plaatsvinden.

Ook na het bezoek aan de tentoonstelling wordt er in de ontmoetingsruimte onder het genot van een kopje koffie nog verder nagepraat met het ophalen van herinneringen met op de achtergrond het aansprekende decor van het voor deze tentoonstelling nagebouwde interieur van het inmiddels bekendste café op de Roosendaalse Kade, de Veestallen van Jef Boonen. Op die momenten voel je de oude sfeer van vroeger weer terug komen. Ook de tentoonstellingsbrochure met de bier- en brouwerijverhalen vind gretig aftrek. De tentoonstelling zou normaal gesproken op 31 oktober haar laatste openingsdag hebben.

Vanwege het grote succes heeft het bestuur van de heemkundekring besloten om voor het publiek de mogelijkheden om deze tentoonstelling te bezoeken te verlengen. Vanaf 1 november tot 2 januari is de tentoonstelling op zaterdag 7 november, op zaterdag 12 december en op zaterdag 2 januari te bezoeken van 10.00 uur tot 12.30 uur. Verder vanaf 3 november tot 29 december op elke dinsdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur. Ook groepen en verenigingen kunnen op afspraak de tentoonstelling bezoeken via info@heemkundekringroosendaal.nl).

Als u in uw vrienden- en kennissenkring wilt meepraten over deze tentoonstelling, u bent van harte welkom in het Heemhuis van Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale in het voormalig klooster Mariadal, Vincentiusstraat 7 in Roosendaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief