Erna en Wil Hectors in hun thuisrestaurant.
Erna en Wil Hectors in hun thuisrestaurant. Foto: Hennie Ribbens

Diner voor het goede doel levert 1250 euro op: 'Eten voor een weeshuis in Kenia'

Door: Amber Kuijs algemeen

ROOSENDAAL – Zaterdag werd voor de derde keer het 'Dinner of Hope' gehouden, een etentje voor het goede doel. Organisator en gastvrouw Erna Hectors veranderde haar woning in een restaurant en ontving 32 gasten voor een driegangendiner. Het etentje leverde 1250 euro op voor een weeshuis in Kenia. Roosendalers Piet Keijsers en Ineke van Loon krijgen deze week de cheque overhandigd voor hun project.

"Ons eerste Dinner of Hope hebben we gehouden voor Orange Babies," vertelt Erna Hectors. "Mijn vriendin kookt graag en het leek ons leuk om wat gasten uit te nodigen voor een etentje. Onze mannen hielpen in de bediening en het werd een succes. We hadden achttien gasten en haalden ongeveer 400 euro op. We maakten het geld over naar Orange Babies en dat was het dan. Het geld zal zeker goed zijn terecht gekomen maar toch jammer dat we na zoveel inspanning niet weten wat er met ons geld is gebeurd. Nu doen we het anders. We zoeken Roosendalers die zich inzetten voor een mooi doel zodat we het geld dat we schenken kunnen blijven volgen. Er blijft niets aan de strijkstok hangen."

Kinderen
Het goede doel moet volgens de initiatiefnemers vooral bedoeld zijn om kinderen een goede start te kunnen geven. Vorig jaar Is gekozen voor een kraamkliniek in Ghana. Een project van de Roosendaalse Annemieke de Bruijckere. Dit jaar gaat de opbrengst naar een weeshuis in Rangala in Kenia. Piet Keijsers en Ineke van Loon zetten zich al tien jaar in voor de kinderen van Rangala. Elk jaar gaan zij een maanden naar Kenia. De rest van het jaar zamelen zij op allerlei manieren geld in voor hun project. "Er is daar vooral behoefte aan medicijnen en voedsel maar we kijken ter plaatse wat er nodig is," legt Piet Keijsers uit. "Als er een extra stapelbed moet komen dan laten we dat maken door de plaatselijke timmerman of we schaffen schoenen en schooluniformen aan. Maar we kopen bijvoorbeeld ook kippen die weer zorgen voor een vers eitje voor de kinderen."

Eten
Na de zomervakantie gaat Erna Hectors met haar team dat inmiddels bestaat uit 6 personen van start met de voorbereidingen voor het diner dat jaarlijks in januari wordt gehouden. Er wordt gezocht naar een goed doel en als dat bekend is kunnen mensen zich inschrijven voor het diner. "Gezien de stijgende populariteit zitten we binnen vijf minuten vol," vertelt Erna. "Om zo min mogelijk mensen te hoeven teleurstellen hadden we dit jaar besloten nog maar een tafel bij te plaatsen. Een hele onderneming hoor. Buren en bekenden hebben geholpen om de hele benedenverdieping leeg te halen om twee tafels voor tien personen en een tafel voor twaalf personen te kunnen plaatsen. Elk hoekje van het huis was in gebruik. Tafels met serviesgoed in de garage, de bijkeuken was in gebruik als dessertkeuken en er werd gekookt op inductie, een butagasstel en een elektrisch plaatje en natuurlijk waren ook de magnetron en de oven in gebruik."

Menu
Gasten die een plaatsje wisten te bemachtigen konden voor 1 januari kiezen uit een driegangenmenu inclusief wijnarrangement voor € 37,50. Roosendaalse middenstanders leverden met korting of gratis de producten. Populair onder de gasten waren dit jaar de warm gerookte zalmsalade, de lamsstoof met gepofte appel en het chocolade mokkadessert. De borden kwamen bijna schoon terug de keuken in. "Ik doe het maar niet maar eigenlijk zou ik het liefst het bord aflikken," riep een van de gasten die liever niet met naam en toenaam wordt genoemd. Voorafgaand aan het eten verzorgde Piet Keijsers een kleine diapresentatie om het goede onder de aandacht te brengen. Verder werd er door José de Graaf een cheque overhandigd van 180 euro. "Dit is de opbrengst van de kaarten die ik heb gemaakt voor dit goede doel, legde José uit. "Ik kom hier als gast eten maar ik draag graag een extra steentje bij." Na afloop waren er nog leuke Keniaanse snuisterijen te koop en huisgemaakt lemoncurd. Volgens de initiatiefnemers een zeer geslaagde avond. Volgend jaar weer!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief