Afbeelding

Raad akkoord met investering voor slimme binnenstad

Door: Remko Vermunt Actueel

ROOSENDAAL - De gemeenteraad heeft op de valreep 430.000 euro beschikbaar gesteld om het plan voor een slimme binnenstad verder uit te werken. In de laatste vergadering van deze raadsperiode stemden de partijen van Roosendaalse Lijst, GroenLinks, PvdA, CDA, SP en de VVD voor het raadsvoorstel om ruim vier ton beschikbaar te stellen om te beginnen met de plannen rondom de 'Slimme Binnenstad'.

In totaal is er straks een bedrag nodig van 1,8 miljoen euro. Met dit geld wil de gemeente onder andere een Roosendaalse versie van de 'Airmiles' introduceren en men wil Wifi aanleggen in de binnenstad. Uiteindelijk moeten deze slimme innovaties ervoor zorgen dat er meer ondernemers naar de binnenstad komen én meer bezoekers.

Verschillende partijen probeerden het voorstel nog te wijzigen door onder andere de aanleg van wifi in de binnenstad te schrappen, omdat tegenwoordig bijna iedereen een toereikende databundel heeft. Dat mocht echter niet baten, want met elf stemmen voor en negentien tegen werd deze aanpassing niet overgenomen. Wel werd een motie aangenomen waarin de wethouder wordt opgeroepen om in nauwe samenwerking met betrokken partners een Taskforce Slimme Stad in te stellen. Deze Taskforce moet binnen een half jaar komen met een concreet plan voor de komende vier jaar mét een opgave van de daarmee samenhangende kosten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief