Afbeelding
Foto: Amy Francken

UPDATE: Een kwart van alle Roosendalers heeft gestemd

Door: Remko Vermunt Actueel

ROOSENDAAL - De vroege vogels stonden vanochtend om 07.30 uur al bij de stembus om hun stem te laten horen, maar nog tot 21.00 uur kunnen stemgerechtigden in de gemeente Roosendaal terecht bij de 43 verschillende stembureaus. Dit jaar kan men kiezen tussen elf verschillende partijen met in totaal 235 verschillende kandidaten. Om 21.00 uur gaan de deuren van de stembureaus dicht en wordt men uitgenodigd om in de Sint-Jan de uitslag te bekijken. Want wie gaat de komende vier jaar Roosendaal leiden?

Bij het stembureau op het station in Roosendaal is het afwisselend erg druk en dan weer erg rustig. Dat heeft uiteraard alles te maken met de aankomst en vertrek van de diverse treinen. Vooral veel mensen die eigenlijk niet in de buurt wonen van het station, komen toch hier hun stem uitbrengen omdat het veelal makkelijker is. Stembureau 5 zit dit jaar voor het eerst in het Zoomvliet College in plaats van het Fatimahuis. Stembureauvoorzitter Jac Bakx liet vanochtend al weten dat het nieuwe stembureau nog niet helemaal bevalt. "Het is hier in ieder geval kouder."

Om 11.00 uur werden de eerste opkomstcijfers bekend. Toen stond de teller nog op 10,2 procent. Om 16.00 uur kwam de tweede tussentijdse update binnen. 25,3 procent had inmiddels zijn stem al uitgebracht. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 behaalde de gemeente Roosendaal een opkomstpercentage van 46 procent (28.197 inwoners). De Roosendaalse Lijst werd destijds de grootste partij met 21,74 procent van de stemmen. Het CDA werd destijds tweede met 3.956 stemmen. Pleijdooi Voor Cultuur kreeg in 2014 de minste stemmen: 221



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief