Wethouder Toine Theunis behaalde de meeste stemmen van alle kandidaten.
Wethouder Toine Theunis behaalde de meeste stemmen van alle kandidaten. Foto: Archief Weekblad de Bode

Roosendaal heeft gekozen: 22 mannen en 13 vrouwen

Door: Remko Vermunt Actueel

ROOSENDAAL - De stembussen staan weer op hun plek, de verkiezingsposters worden opgeruimd en de rode potloden worden geslepen voor de volgende verkiezingen. De stemmen zijn geteld en inmiddels is bekend wie de gemeente Roosendaal de komende vier jaar gaat leiden. Dit zijn de mannen en vrouwen die de komende vier jaar plaats gaan nemen op het pluche van de Roosendaalse gemeenteraad:

De meest opvallende wending bij de nieuwe gemeenteraad is dat Selda Bozkurt mag plaatsnemen op de enige zetel van de Nieuwe Democraten. Bozkurt stond eigenlijk op plek 15 van de lijst, maar omdat ze één stem meer heeft binnengehaald dan lijsttrekker Ton Schijvenaars mag Bozkurt die zetel vullen. 

De Roosendaalse Lijst heeft acht zetels te vullen. Toine Theunis, Eric de Regt, Inge Raaijmakers, Charl Goossens, Yvonne de Beer - van Kaam, Cor Gabriëls, René van Broekhoven en Peter Raijmaekers nemen die taak op zich. Bij het CDA mogen Robert Breedveld, Nicole Roeken, René van Ginderen en Sebastiaan Hamans de stoelen vullen. De SP behaalde drie zetels die gevuld worden door Adriënne Maas-Cleeren, Marion Heessels en Wendy Beens-van Zundert. 

Namens de VLP zit lijsttrekker Arwen van Gestel in de raad, samen met Evelien van der Star-Deijkers, Wilbert Brouwers, Gerard van Zalinge, Jos Heeren en Martijn Verbeek. De VVD treedt aan met Cees Lok, Sanneke Vermeulen, Jac Wezenbeek, Jeroen van den Beemt en Kees Verstraten. Alex Raggers en Annelies Homma komen uit voor D66 en Michael Yap en Karim Ahlalouch namens de Partij van de Arbeid. GroenLinks mag drie mensen afvaardigen en dat worden lijsttrekker Klaar Koenraad, Naima El Azzouzi en Christian Villée. De ChristenUnie komt nieuw in de raad, lijsttrekker Karen Suijkerbuijk-Ader bezet daar de zetel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief