Afbeelding
Foto: YouTube

Roosendaalse Reduan uitgeschakeld bij The Voice Kids

Door: Remko Vermunt Actueel

ROOSENDAAL - De Roosendaalse rapper Reduan Taha is uitgeschakeld bij de battles van The Voice Kids. De vijftienjarige Reduan nam het vrijdagavond op tegen de veertienjarigen Yoran en Cain met het nummer Feels van Calvin Harris. Reduan bracht bij zijn blind audition een nummer waarbij ook werd gerapt, net als zijn tegenstander Cain. Daarom werd ook bij dit nummer ruimte geboden aan de twee tieners om een deel te rappen. Marco Borsato gaf in zijn advies aan coach Ali B aan te kiezen voor Reduan, maar Ali koos anders. "Er zijn twee kandidaten waarmee ik nog een keer kan shinen, maar één waarmee ik kan verrassen: Yoran."

Reduan liet als reactie weten dat hij trots is op wat hij heeft bereikt. "Toch zeker omdat ik hier als rapper sta." De Roosendaler bracht bij zijn blind audition het nummer Habiba van Boef, maar gaf daar zijn eigen twist aan. Alle coaches, Marco Borsato, Ilse de Lange, Douwe Bob en Ali B draaiden hun stoelen voor Reduan, maar hij had zijn keuze al gemaakt. "Als ik kijk naar mijn persoonlijke interesses, dan kies ik voor Ali B", besloot Reduan. De blind audition van Reduan werd op YouTube meer dan drie miljoen keer bekeken en daarmee overtreft hij alle andere audities.

Het Roosendaalse talent begon met rappen toen hij nog maar zes jaar oud was. "Mijn vader had ons gezin verlaten en ik had een manier nodig om mijn gevoelens te uiten. Door mijn muziek kon dat. Dat is wat mij zo sterk heeft gemaakt: door hier over te rappen." De veertienjarige rapper is overigens geen onbekende in de rap-scene. Reduan deed eerder al mee aan het Zapp-programma Go with the Flow, waarbij rapper en presentator Yes-R op zoek gaat naar jong raptalent. Reduan wist de show te winnen en verscheen daarom onder andere bij de Kids Top 20. Hij heeft zelfs al een echte clip opgenomen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief