Lindian de Graag uit Roosendaal is klaar voor de halve finale op 22 april    FOTO ELLES JANSEN
Lindian de Graag uit Roosendaal is klaar voor de halve finale op 22 april FOTO ELLES JANSEN Foto: Elles Jansen

Lindian de Graag in halve finale Beautycontest

Door: Remko Vermunt Actueel

ROOSENDAAL – Het zijn spannende tijden voor Lindian de Graag (16) uit Roosendaal. Ze is doorgedrongen tot de halve finale van de Miss Beauty – Miss Teen Verkiezingen. Op 22 april staat ze op de catwalk in De Leest in Waalwijk en dingt ze mee naar de Miss Teen Noord-Brabant (15-18 jarigen) Als ze dat wint stroomt ze door naar de Miss Teen of the Netherlands verkiezing.

"Het leukste vindt ik dat het om de persoon zelf gaat, je hoeft niet persé maatje 34 te hebben om mee te kunnen doen", vertelt een stralende Lindian. "Vorig jaar had ik de wedstrijd voorbij zien komen op Instagram maar was ik te laat met aanmelden. Ik heb me direct opgegeven voor de verkiezingen van 2018. Zes maanden hoorde ik niks en opeens kreeg ik bericht dat ik uit 1200 inzendingen geselecteerd was voor de voorrondes." Uit de 600 meisjes werden er 40 opgeroepen om op 4 maart jl. in het Trivium Hotel in Etten-Leur te verschijnen. "Ik kreeg een sjerp om wat betekent dat ik bij de 17 halve finalistes behoor", legt Lindian uit. Ze is de enige kandidaat uit Roosendaal. Om mee te doen moet je een motivatie schrijven, drie foto's opsturen en natuurlijk je lengte en gewicht doorgeven en je mag geen strafblad hebben. Je moet Engels kunnen spreken en natuurlijk weten wat er in de wereld speelt.

Gezellig
Tot nu toe is het allemaal heel gezellig geweest. "We hebben een workshop gehad hoe je op een catwalk moet bewegen, een workshop make-up aanbrengen en hebben onderling veel plezier. We hebben een teambuilding dag gehad bij Akkermans in De Heen waar we konden abseilen en nog andere leuke activiteiten hebben gedaan. Maar we hebben ons ook ingezet voor een goed doel. We hebben bij een garagebedrijf in Etten-Leur een carwash georganiseerd. Iedereen kon voor 5,00 euro zijn auto laten wassen. Dat heeft ons 550,00 euro opgeleverd voor de Linda-Foundation."

Dagelijks leven
De verkiezingen zijn goed te combineren met school. Lindian doet in mei examen voor haar HAVO-diploma. Daarna gaat ze in de zomermaanden werken bij Groenhuysen. Daarnaast geeft Lindian turnles bij Dynamo en verdient daar ook een centje bij. "Ik ben bezig met mijn derde cursus 'KSS3'." Zelf heeft ze ook geturnd maar ze vindt het leuker om les te geven. Voor haar conditie volgt ze tennisles en oefent met haar broer op zolder met gewichten. "Ik wil natuurlijk bikini-proof zijn", lacht ze met een glinstering in haar prachtige ogen. Na de zomer gaat Lindian naar de Hoge School in Breda Bedrijfskunde studeren.

Toekomst
Lindian wil heel graag een toekomst in het modellenwerk. Ze heeft zich aangemeld bij Modellenbureau Galucci in Maastricht. "Ik zie mezelf als een bedrijf en daarom heb ik voor Bedrijfskunde gekozen als opleiding. Daar leer je een businessplan schrijven, krijg je onderwijs in Rechten en boekhouding en belasting." Haar vriendinnen vinden het erg leuk dat ze meedoet en steunen haar van harte. "En je kan op me stemmen", promoot ze. "Iedereen kan een sms naar 3010 sturen onder vermelding van Poll Noordbrabant Lindian ( € 1.10 per sms). Deze stemmen leveren 20% van het eindoordeel. Lindian heeft al een prachtige jurk gekocht in Rotterdam dus nu maar hopen dat de jury haar zal uitkiezen.

De Miss-Beauty verkiezingen is de missverkiezing voor mooie meisjes uit Noord-Brabant. Er is een Miss Teen (15-18 jaar), Miss Beauty (18-25 jaar) en Miss Intercontinental (18-25 jaar). De winnaars dingen mee naar de Miss Beauty of the Netherlands verkiezing.

BIJDRAGE ELLES JANSEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief