Afbeelding
Foto: Politie

Grote grenscontrole levert meerdere bekeuringen, waarschuwingen en invorderingen

Door: Mura Kuijpers Actueel

ROOSENDAAL - De Nederlandse politie heeft donderdag samen met de Belgische politie een grensoverschrijdende controle gehouden tussen Roosendaal, Essen en Hazeldonk.

Bij de controle werden tientallen bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van een gordel, rijden in een onverzekerd voertuig en te hard rijden. Ook werden daarnaast veel waarschuwingen gegeven.

Tijdens de grote controle werden daarbij onder meer bij de politie bekende inbrekers gecontroleerd, en vonden zij een auto vol met hennepknippers.

Daarnaast was er een snorfietser die met 80 kilometer per uur over de weg reed. Het voertuig is uit het verkeer genomen en was de gevaarlijk om veilig op de rollenbank te controleren. Er wordt technisch onderzoek gedaan door het Team Verkeer.

Ook heeft de politie twee voertuigen in beslag genomen en een gestolen auto onderschept bij Hoogstraten. Daarnaast werden ook negen personen met openstaande boetes staande gehouden. Deze zijn direct geïnd.

Bij de kick-off van de controle waren ook burgemeester Gaston van Tichelt (Essen) en Marjolein van der Meer Mohr (Rucphen) aanwezig. De internationale samenwerking vindt al langer plaats, en deze wordt ook voortgezet.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief