John van de Sanden viert het 10-jarige jubileum van zijn Senior Comforwinkel met aantrekkelijke actiekortingen. FOTO ELS ROMMERS
John van de Sanden viert het 10-jarige jubileum van zijn Senior Comforwinkel met aantrekkelijke actiekortingen. FOTO ELS ROMMERS Foto: Els Rommers

Met een fauteuil van Senior Comfortwinkel zit het wel goed

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL – In dit feestelijke jubileumjaar heeft ook de Senior Comfortwinkel wat te vieren, want zij bestaat 10 jaar. Eigenaar John van de Sanden heeft er zijn persoonlijke missie van gemaakt om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoeveel verschil een op maat gemaakte fauteuil maakt. "Enorm veel klachten kunnen voorkomen worden met een stoel die compleet is afgesteld op iemands lichaamsbouw en behoeftes." Een bevlogen ondernemer vertelt…

DOOR ELS ROMMERS

"Eigenlijk vind ik het maar vreemd. Als onze ogen slechter worden, kopen we een bril en wordt het fietsen zwaarder, schaffen we een elektrisch exemplaar aan, maar een stoel op maat gunnen mensen zichzelf niet snel", vat John van de Sanden meteen de koe bij de hoorns. Tien jaar geleden nam hij de Seniorenwinkel met haar fauteuilcollectie op de Markt over. "Ik vond én vind het een prachtig product. Lang geleden reed ik als chauffeur de wereld rond. Je kunt je voorstellen wat dat met je rug, schouders en nek doet. Datzelfde effect heeft een fout gekozen fauteuil die in je huiskamer staat."

Zonder klachten

"Zitten is per definitie slecht", licht John toe. "Maar als je het doet, doe het dan zo gezond mogelijk. Met een stoel van het merk Fitform, heb je de allerbeste kwaliteit in huis. Onder het motto 'meten is weten' trekken wij gerust twee uur uit om het zitkussen, de diepte en de arm-, rug- en zithoogte te bepalen. Want een centimeter teveel of te weinig kan al klachten veroorzaken. Hoe vaak koop je niet een stoel die in de winkel prima zat maar na een poosje toch rugpijn blijkt te geven. Dat komt bij ons nóóit voor. En bent u minder mobiel, verrichten we de metingen gewoon bij u thuis."

Een cadeau aan jezelf

"Heeft men eenmaal één van onze Fitform-fauteuils aangeschaft, weet men niet wat hen overkomt", heeft John ervaren. "Dit had ik zoveel eerder moeten doen, horen we dan terug. Veel senioren schrijven klachten toe aan de ouderdom. Pas wanneer ze ondervinden hoeveel ontspanning en verbetering van de lichaamshouding een op maat gemaakte stoel geeft, beseffen ze hoezeer ze zichzelf tekort hebben gedaan. Eigenlijk moet je de klachten voor zijn en jezelf een stoel voor je pensioen cadeau geven", glimlacht John. Hij erkent dat er nog een zeker taboe op rust, maar vindt dit onterecht. "Sterker nog, jongere generaties zouden ook gebaat zijn bij een Fitform-fauteuil."

Investeren in gezondheid

"En dat kan prima, want ze zien er allesbehalve oubollig uit. Ze zijn leverbaar in allerlei kleuren, stoffen en designs en passen in ieder interieur: modern, landelijk, industrieel, romantisch of klassiek. Vanaf € 1650,- heeft u een nieuw exemplaar en al voor € 400 beschikt u over een refurbished model, oftewel jong gebruikt", verduidelijkt John. "Ik realiseer me dat dit voor velen een behoorlijke uitgave is, maar het is een investering in je gezondheid, die vanaf dag één uitbetaalt. Kun je ergens anders een goedkopere, verstelbare stoel kopen? Ja. Kun je ergens een stoel vinden die zolang meegaat en zoveel ondersteuning geeft als een Fitform-fauteil? Nee!"

Gemak en comfort
"Fitform heeft een Europees keurmerk en wordt aangeraden door onder andere de rugpatiëntenvereniging. Modellen zijn toe te rusten met bijvoorbeeld een sta-op- of fitmotion-functie die de bloedsomloop stimuleert en daarmee uitermate geschikt zijn voor mensen met Parkinson. Op nieuwe modellen krijgt u maar liefst 10 jaar garantie. Koopt u een gerefurbished exemplaar, krijgt u alsnog u een passende garantie, waardoor u nog jarenlang onbezorgd kunt genieten van uw wellnessfauteuil. Er zijn aantrekkelijk jubileumacties, dus loop gerust binnen en voel zelf het verschil."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief