Cees van den Enden in zijn oude pandje, waar alle verkoopwaar wordt ingepakt om verhuisd te worden naar de nieuwe locatie. FOTO RENÉ BRUIJNINCX
Cees van den Enden in zijn oude pandje, waar alle verkoopwaar wordt ingepakt om verhuisd te worden naar de nieuwe locatie. FOTO RENÉ BRUIJNINCX Foto: René Bruijnincx

Koopjesknaller opent aan de Westelijke Havendijk

Door: Remko Vermunt Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL – Cees van den Enden, eigenaar van Worktrade B.V., heeft een transportbedrijf waarmee hij in het verleden vooral rommel en afval inzamelde. Doordat hij zoveel inzamelde, werd hij steeds geconfronteerd met nog goed bruikbare spullen, waardoor hij op het idee kwam om ze een tweede leven te geven.

Op die manier is Van den Enden uiteindelijk een winkeltje begonnen in tweedehands materialen en is hij nu zover dat de verhuizing naar een ander groot pand aan de Westelijke Havendijk met ingang van 5 juni een feit is.

Oorsprong
"Mijn bedrijf heeft de laatste jaren vooral te maken gehad met ontruimingen van huizen en panden, bijvoorbeeld vanwege een overlijden van de bewoner. Er is dan niet altijd familie beschikbaar om die klus te klaren. Daar word ik dan voor gevraagd. Voor een woninguitzetting hoeven ze me niet te bellen. Voorheen adviseerden we bij het ontruimen de mensen het afval te scheiden om de kosten zo laag mogelijk te houden. Daarnaast bieden we de mensen de mogelijkheid om de inboedel om niet mee te nemen". Die ontruimingen doet hij gratis en de spullen die nog wel een tweede leven mee kunnen, plaatst hij in zijn winkel en biedt die te koop aan.

Te koop
"We hebben leuke meubeltjes, maar ook retrospulletjes en brocante, waar nog steeds belangstelling voor is", zegt de enthousiaste handelaar. "Eigenlijk hebben we twee soorten klanten. Mensen die heel bewust door je winkel lopen en op zoek zijn naar iets speciaals, bijvoorbeeld iets voor een verzameling. Maar er komen ook mensen shoppen die alles in hun handen pakken en kijken wat ze leuk of de moeite waard vinden". Na de verhuizing gaat op 5 juni de Koopjesknaller open en is er heel veel ruimte voor de dozen met Kiloknallers. "In die dozen zit van alles. Mensen verzamelen daaruit wat ze willen hebben en dat wegen we dan. Het gewicht bepaalt dan uiteindelijk de prijs. Vandaar dat we dat Kiloknallers noemen".

Stichting
Omdat Van den Enden bezig is om mensen van de WVS en SDW als vrijwilligers in zijn winkel in te zetten, treft hij momenteel voorbereidingen om een Stichting te beginnen, zodat met name de rechten van die vrijwilligers worden gegarandeerd. "Een van mijn huidige vrijwilligsters gaat die mensen begeleiden. Naast een maatschappelijke ontwikkeling maken de vrijwilligers ook kennis met andere mensen in een ontspannen werkomgeving".

Kofferbakverkoop
"Om er voor te zorgen dat we de nodige bekendheid voor ons bedrijf aan de Westelijke Havendijk krijgen, organiseren we op 24 juni een kofferbakverkoop. Mensen brengen hun eigen koopwaar mee, parkeren hun auto op ons terrein en ze kunnen daar hun spulletjes te koop aanbieden aan de bezoekers. Deze bezoekers kunnen ook een kijkje in onze nieuwe winkel nemen. Naast de nostalgische spullen hebben we boeken, platen, witgoed, fietsen, kleding en alles wat je aan huisraad nodig denkt te hebben". Van den Enden biedt zelfs zakken met aardappelen te koop aan. "Doordat ons terrein op de nieuwe locatie vele malen groter is dan voorheen kunnen mensen die met die kofferbakverkoop mee willen doen zich nog inschrijven via het mailadres: ceesvdenden@live.nl. De kosten voor een plekje bedragen € 5,00", besluit de enthousiaste Van den Enden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief