Foto Karien Wiericx
Foto Karien Wiericx

KunstenOnder1Dak naar St. Jan

ROOSENDAAL - De nieuwe locatie van kunstmanifestatie KunstenOnder1Dak is bekend. Het culturele evenement strijkt zaterdag 22 en zondag 23 september neer in de St. Jan op de Markt. De voormalige kerk doet dan dienst als expositieruimte. De manifestatie staat in het teken van het thema 'Roosendaal 750 jaar.' Tachtig kunstenaars doen mee aan grootste kunsttreffen van Roosendaal. De inschrijftermijn voor de vierde editie van KunstenOnder1Dak is reeds verstreken en ruim 80 kunstenaars hebben zich aangemeld. Het belooft wederom een indrukwekkende expositie te worden.


Onder de deelnemende kunstenaars zijn Annette Jeukens en haar dochters Vera Dolstra-Jeukens en Josine Jeukens. Tijdens de kijkdagen hebben zijn de balustrade van het koor in de kerk uitgekozen als plaats voor hun werken en ook zijn ze druk bezig een gezamenlijk werk te maken. "We wonen ruim 26 jaar in Roosendaal en mijn dochters is de textielkunst zo gezegd met de paplepel ingegeven", vertelt Annette.

"Ik heb de modevakschool en modeacademie doorlopen en ben eigenlijk nooit gestopt met het creëren van werken van textiel. In eerste instantie was dat vooral kleding voor de kinderen maar er lag altijd wel een haak, brei-, quilt-, of viltwerkje in de beurt." Voor de aanstaande expositie wordt één gezamenlijk project gemaakt. Josine en Vera maken een creatie die ze op één van de expositiedagen zelf dragen en Annette is bezig om een groot wandobject te weven. Uiteraard hebben ze zich laten inspireren op Roosendaal en komen er zeker rozen aan te pas.

Locaties

De eerste editie van het evenement KunstenOnder1Dak vond in 2011 plaats in de voormalige fabriek van distilleerder Wenneker aan de Badhuisstraat. Op een oppervlakte van 10.000 vierkante meter vond een enorme kunstmanifestatie plaats. Dat smaakte voor de organisatie naar meer. Twee jaar later verplaatste de kunstmanifestatie zich naar het leegstaande RBC-stadion. Op 40.000 vierkante meter kon iedereen genieten van film, video, beeldende kunst, perfomance, fotografie, muziek en theater. De expositie vond zowel binnen als buiten plaats. De derde editie liet op zich wachten.

Karien Wiericx ging samen met Stichting Blommenkinders praten met het bestuur van Onze Lieve Vrouwekerk. Die gaf toestemming de kunstmanifestatie te laten landen in de kerk, het klooster en de bijbehorende tuin. Nu sluit Wiericx aan bij de feestactiviteiten in september rond 'Roosendaal 750 jaar' en laat zij het grootste kunstenfestival van Roosendaal neerstrijken in het hart van Roosendaal in de St. Jan.

Expo
KunstenOnder1Dak vindt zaterdag 22 en zondag 23 september plaatst in de St. Jan. De expositie is te bezoeken tussen 12.00 en 18.00 uur.
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief