De Valley Sound Bigband
De Valley Sound Bigband

Bigbandmuziek staat centraal tijdens vierde editie festival

ROOSENDAAL – Vier bigbands treden zondag 19 augustus op tijdens de vierde editie van het Big Band Festival. De organisatie is in handen van de Valley Sound Big Band. Deze muzikanten geven uiteraard zelf acte de présence op het podium. Daarnaast kan het publiek genieten van muziek van Tony's Wife uit Bergen op Zoom, Big Band Blast! uit Sliedrecht en de Power Swing Big Band uit Oosterhout.


Het evenement vindt wederom plaats bij de parkvijver van Sieben Recreatie aan De Stok 4. De eerste klanken klinken vanaf 14.00 uur. Het festival eindigt om 17.30 uur.

Hot jazz

De formatie Tony's Wife brengt een gevarieerd programma met hot jazz, swing en dansmuziek uit de jaren twintig tot vijftig. In die periode fleurden tientallen kleine bigbands het niet al te rooskleurige leven in crisistijd op. Deze orkesten waren de popbands van de eerste helft van de vorige eeuw. Het is dan ook geen wonder dat hun muziek een ware revival lijkt te beleven in deze tijd. De organisatie is blij dat het publiek op zondag ook in Roosendaal kan genieten van de Bergse bigband.

Orkesten

Het tweede orkest is Big Band Blast! uit Sliedrecht. Het orkest biedt een platform aan fanatieke en getalenteerde muzikanten die met elkaar jazzmuziek maken vanuit hun hart. Dit gedreven orkest wordt op vele podia gesignaleerd en valt altijd wel op. Onder de inspirerende leiding van Nils van Haften wordt hard gewerkt aan bijzondere arrangementen en oorspronkelijke composities. Volle vocals, een razende ritmesectie, wervelende saxen, geoliede trombones en een snijdende trompetsectie zorgen voor een muzikale explosie. Deze gasten staan in ieder geval garant voor een spetterend spektakel.

Power Swing Big Band

Daarna treedt de Power Swing Big Band op. Deze traditionele bigband bestaat uit twintig muzikanten met als vocaliste Madelon Ravenhorst. Naast de bekende muziek van Count Basie, Sammy Nestico, Duke Ellington en George Gershwin schuwen deze muzikanten ook niet de minder befaamde en moderne stukken, waarbij verschillende improvisaties en solo's te horen zullen zijn. Zeker onder de muzikale leiding van de regionaal inmiddels tot bekend uitgroeiende Rumon Hagenaars zal dit orkest op deze zondagmiddag zeker zijn visitekaartje achterlaten.

Valley Sound Big Band

Het organiserende Valley Sound Big Band is erg druk. Zij hebben een bomvol programma voor de boeg. De band treedt niet alleen op tijdens het Big Band Festival, maar opent op vrijdag 21 september ook de feestweek in het kader van Roosendaal 750 jaar. Het orkest viel ook op met het eerste Halfvastenconcert.

Swingende vereniging

Daarbij waren Roosendaalse carnavalsliedjes omgezet waren naar swingende en jazzy nummers. De muzikanten traden ook op met Koningsdag in Roosendaal. Op 7 september staan zij op het podium in Antwerpen tijdens het Liberation Ball. De Valley Sound Bigband is een actieve en swingende vereniging. Dat laten zij op het Big Band Festival dan ook graag zien. De toegang tot het evenement is gratis.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief