De Boels Ladiestour trok veel publiek.
De Boels Ladiestour trok veel publiek.

Annemiek van Vleuten wint Boels Ladiestour

ROOSENDAAL – De 21 editie van de Boels Ladiestour is gewonnen door Annemiek van Vleuten. Zij zette zondag de beste tijdrit neer tijdens deze laatste dag van dit zesdaagse wielerspektakel dat onderdeel is van de UCI Women's Worldtour. Tijdens de kermisronde in Roosendaal kon het publiek de top van het wereldteam voorbij zien komen en het podium werd beklommen door de Nederlandse toppers Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk en Anna van de Bregge.


DOOR ELLES JANSEN

"We mogen trots zijn dat we deze slot tijdsrit naar Roosendaal konden halen ter ere van het 750 jarig bestaan van onze stad", aldus Phile Poppe, voorzitter Stichting Wielercomité Roosendaal. Iwan Mies, vice-voorzitter kijkt eveneens tevreden terug op de goede organisatie die samen met 200 vrijwilligers werd weggezet.

Successen

De 81e kermisronde van Roosendaal startte al in de ochtend met de Nieuwelingen, gevolgd door de Junioren dames. In een stralende zon verschenen vervolgens om 13.00 uur om de twee minuten in totaal ruim 70 dames van de Boels Ladies Tour om aan hun tijdrit te beginnen. Hun fiets werd eerst gemeten in een speciale frame om te kijken of de afstand van het zadel tot de stuurbeugel voldeed aan de gestelde criteria. Vervolgens konden de rijdsters warm rijden op een rol. Het publiek keek belangstellend toe. Speaker John van de Polder kondigde elke wielrenster aan met een mooie anekdote of achtergrondinformatie over eerder behaalde successen. Het was namelijk wel de wereldtop die die hier aan de start verscheen. Uit o.a. Zweden, Amerika, Japan, België en Duitsland kwamen de renners hier om zich voor te bereiden op de komende wereldkampioenschap in Oostenrijk eind september.

Winnaars
Halverwege de tijdrit reed de Duitse Mieke Kröger een tijd op kop (25 min 49 sec) maar zij werd ingehaald door Anna van de Bregge en Ellen van Dijk waarbij het venijn in de staart bleek te zitten door de laatste dame die startte en met de eer ging strijken. "Het was een mooie generale repetitie voor het WK", vertelt een gelukkige Annemieke van Vleuten. In 24 minuten reed zij het parcours van 18,6 km dat vertrok vanaf de Turfkade langs de Vliet naar Oud-Gastel voerde en weer terug. Ellen van Dijk reed 22 seconden langzamer dan haar landgenote en werd tweede. Anna van Breggen volgde op de derde plek met 32 seconden. "Het is mooi om drie Nederlandse dames hier op het podium te hebben staan", vertelt René van Ginderen, de nieuwe wethouder sport tijdens zijn speech.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief