Cees Elsten en Marcel Wezen hebben al veel zin in de reünie
Cees Elsten en Marcel Wezen hebben al veel zin in de reünie Foto: Amy Klaverveld

JTC staat bijna klaar voor grootse reünie

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ROOSENDAAL – Nog even en dan is het zover, de reünie van het Jan Tinbergen college (JTC). Op zaterdag 15 september opent de Roosendaalse school haar deuren voor oud-leerlingen en docenten.

25 jaar geleden kwam het JTC zoals we het nu kennen tot stand. Toen startte de havo- en vwo-afdelingen op de school, daarvoor hadden ze alleen het mavogedeelte. De school begon toen in 1993 met zo'n 160 leerlingen in totaal. "We hadden de luxe om alles op te bouwen zoals we het zelf wilden." Docenten Cees Elsten en Marcel van Wezel spreken vol trots over de school waar ze lesgeven. Het gebouw waar ze zeven jaar geleden introkken, barst nu al enigszins uit de voegen. "Het is soms vechten voor een lokaal om in les te geven." De school gaat dan ook ruim uitbreiden. Tot 2020 blijft het JTC gebruikmaken van de tijdelijke units die er nu ook staan. Maar eerst is het tijd voor een feestje.

Jubileumjaar

Het JTC laat dat zilveren jubileumjaar zeker niet zomaar voorbij gaan. "Elke reden voor een feestje pakken we aan", vertelt Van Wezel. De docenten blikken kort terug op de afgelopen activiteiten. Zo was er voor de leerlingen een groot feest, met Lil' Kleine als hoofdact. De docenten kregen daarnaast een hele feestdag, de scholieren kregen toen een dagje vrijaf. Ook zijn ze met de gehele school naar de Efteling geweest. Als afsluiting van het feestjaar staat nu de reünie op de planning. "We hebben iedereen, van leerlingen tot docenten, al gehad. We misten alleen nog de oud-leerlingen en docenten."

Reünie

Van Wezel en Elsten hebben de eer om het feest te organiseren. "Bij de vorige reünie, 6,5 jaar geleden, mochten wij het ook al doen, we hebben dus de nodige ervaring", glimlacht hij. De reünie van toen was ter afsluiting van het vorige gebouw en de verhuizing naar het nieuwe. Het duurt nog een week, maar de organisatie is al bijna rond. "We zijn vroeg begonnen met de organisatie. Een jaar geleden zijn de uitnodigingen via Facebook en posters de deur uit gegaan." Beide heren willen het feestje tot in de puntjes geregeld hebben. Op het plein van het JTC komt een grote tent te staan. Via een speciaal kleurensysteem kunnen de oud-leerlingen hun vroegere klasgenoten en jaargenoten makkelijk terugvinden. Volgens Elsten zal er een overvloed aan foto's van vroeger aanwezig zijn. "Als hoogtepunt van de avond hebben we dan ook nog de Roosendaalse band STOOT." Op dit moment hebben 680 oud-leerlingen en 60 (oud)docenten zich aangemeld voor het evenement.

Een 'Oja!'-boek

Alle aanwezigen ontvangen een jubileumboek over de afgelopen 25 jaar. Een aantal oud-docenten heeft daar een verhaal in geschreven en ook de geschiedenis van het college zal naar voren komen. "Met de foto's en de verhalen die erin staan, zullen een hoop mensen een 'Oja!'-momentje beleven. Bij de vorige reünie werd ook al een jubileumboek uitgegeven, het nieuwe boek zal daar weliswaar een beetje op lijken maar heeft nu weer meer jaren en andere verhalen."

Aanmelden is nog mogelijk

Met ruim 750 aanmeldingen lijkt de tent al aardig gevuld te zijn, toch kunnen alle oud-JTCers en oud-Roosenborchers zich nog aanmelden. Het Jan Tinbergen college was voorheen de Roosenborch-mavo en nodigt ook de oud-scholieren van toen uit. "Het is toch gaaf om te zien wat er van iedereen gekomen is?" Van Wezel roept iedereen op om zich nog snel aan te melden. Er is nog plek, maar vol is vol, benadrukt Elsten.

Voor ieder die al wel aangemeld is, staan er op de site van het Jan Tinbergen college nog wat tips. Zo kunnen consumpties alleen met munten afgerekend worden en is het handiger, indien mogelijk, met de fiets te komen. Het zou zo maar eens heel druk kunnen worden, aldus het JTC.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief