Dirigente Meike Warmoeskerken.
Dirigente Meike Warmoeskerken.

Herdenkingsconcert 100-jarig einde Eerste Wereldoorlog in Wouw

algemeen

WOUW - Op zondag 11 november is het 100 jaar geleden dat met een wapenstilstand een eind kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Met dit concert eren we niet alleen de slachtoffers van deze oorlog, maar van alle oorlogen die daarna hebben plaatsgevonden. We herdenken, herinneren en vieren, terwijl we uitzien naar 75 jaar bevrijding in Nederland.

Hoogtepunt van het concert is het “Requiem van de mens” van Rob Goorhuis. Dit indrukwekkend muziekstuk neemt ons mee naar verschillende oorlogsvelden, waarbij de tekst en de muziek een indringend beeld geven van wat zich daar heeft afgespeeld.
De zang wordt verzorgd door het Gemengd Lambertuskoor uit Wouw en Gemengde Zangvereniging TAVENU uit Dinteloord, met begeleiding van een gelegenheidsorkest uit Bergen op Zoom, bestaande uit 12 blazers, pauken en orgel.
Op het programma staat ook de compositie “In Flanders Fields” van Alexander Tilley en liederen van Huub Oosterhuis, James E. Moore en anderen. De algehele leiding is in handen van dirigente Meike Warmoeskerken uit Bergen op Zoom. U wordt van harte uitgenodigd om dit sfeervol concert bij te wonen.

Kaarten
Zondagmiddag 11 november in de Sint Lambertuskerk te Wouw. Aanvang: 15.00 uur (kerk open: 14.30 uur). Kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV in Wouw, via de koren en voor aanvang van het concert.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief