Afbeelding
Foto: Politie

Grote drugsvangst na internationale samenwerking

Door: Peter Houtepen 112 Meldingen,112 Nieuws

ROOSENDAAL - In een loods op een bedrijventerrein in Roosendaal heeft de politie een drugstransport onderschept. Dat gebeurde al op 2 november, maar de politie heeft dat afgelopen week pas naar buiten gebracht. De onderschepping van alles bij elkaar 270 kilo heroïne vond plaats na samenwerking met een Italiaans rechercheteam. De drugs hebben een waarde van zo'n 4 miljoen euro, aldus de politie.

Die kreeg informatie doorgespeeld dat de heroïne verstopt zou zitten in een partij bouwmaterialen op een boot die vanuit Iran kwam. De boot zou in de haven van Geneva aanmeren en daar gelost worden. Het team onderzocht de partij en vond daar inderdaad de heroïne. Die werd op enkele kilo's na weggehaald, waarna de partij drugs verder werd gevolgd. Volgens de papieren zou de vrachtwagen, waarin de drugs geladen was, richting Nederland gaan. De Italiaanse autoriteiten vroegen daarop een Europees onderzoeksbevel aan om de landsgrenzen te mogen overschrijden in het kader van het onderzoek naar de aflevering van de heroïne.

Tocht

De tocht ging door Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk en België in de richting van Nederland en duurde drie dagen. Bij de grens werd de vrachtwagen opgevangen door de politie Zeeland-West Brabant en een arrestatieteam en vervolgens heimelijk gevolgd. Nadat het voertuig de loods in Roosendaal binnen was gereden en het lossen van de lading begonnen was, viel het team binnen. Twee aanwezige personen werden aangehouden, de chauffeur en de huurder van de loods, een 48-jarige man uit Roosendaal. De chauffeur bleek van niets te weten en werd kort na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld. De verdachte Roosendaler zit nog vast. De partij heroïne werd gevonden in de lading.

De 48-jarige man is inmiddels voorgeleid en twee weken in bewaring gesteld door de rechter-commissaris.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief