Arieke (in het midden) met Renske, Ana, Bart en Wesley op de foto. Het team bestaat verder nog uit Siobhan, Demi, Ties, Maarten, Bas en Lianda.
Arieke (in het midden) met Renske, Ana, Bart en Wesley op de foto. Het team bestaat verder nog uit Siobhan, Demi, Ties, Maarten, Bas en Lianda. Foto: Elles Jansen

Cafetaria Harte Vier heeft nieuwe eigenaresse

Door: Anja Dockx Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL – Cafetaria Harte Vier is al zesentwintig jaar een vertrouwd adres voor lekkere friet met een snack. Sinds vorig jaar is de zaak gerenoveerd tot een eigentijdse moderne zaak met een uitgebreide menukaart. Op 1 januari 2018 heeft Wil Putters zich teruggetrokken en de zaak volledig overgedragen aan zijn dochter Marieke (31). Onlangs werd Harte Vier geroemd in de top 100 van beste cafetaria's van Nederland. Met plaats 63 stond Harte Vier op de beste plek van alle cafetaria's in West-Brabant.

DOOR ELLES JANSEN

"Horeca zit in mijn bloed", vertelt Marieke. "Vanaf mijn twaalfde ging ik op zondag met mijn vader mee om te helpen in de keuken." Marieke volgde een HCF-opleiding (Horeca, Café-bar en Fastfood) en opleiding Bartender. Nadat ze stage had gelopen en was afgestudeerd, wilde ze graag in de zaak van haar vader werken en deze uiteindelijk overnemen. In 1999 werd Harte Vier cafetaria van het jaar. Later is deze wedstrijd omgevormd tot de top 100. "Ik heb dit jaar deelgenomen aan de top 100, omdat ik van het juryrapport wilde leren wat eventuele verbeterpunten zouden kunnen zijn, maar ook op welk niveau ik zou staan zonder mijn vader aan mijn zijde", legt Marieke uit. Tot haar verbazing werd ze 63e en was het juryrapport vol lof. "Vriendelijkheid en spontaniteit, ook van het personeel, en ook tijdens topdrukte". Dit stimuleert Marieke om volgend jaar hoger te eindigen in de top 100.

Vernieuwing
Marieke gaat mee met de tijd en is zelfs vooruitstrevend. Zo heeft Harte Vier vitrinekaartjes bij de snacks waarop staat of het rund-, varkensvlees of gevogelte is of vegetarisch. Ze bieden Beter Leven vleeskeurmerk en hebben duurzaam gesneden frites. "Dit is van een ander soort aardappel en wordt met schil gebakken en geserveerd in duurzame kartonnen bakjes", vertelt Marieke. "Als de voorraad van plastic bakjes op is, wordt er voortaan alleen nog duurzaam verpakkingsmateriaal gebruikt", vult Renske (bedrijfsleidster) aan, die al zeven jaar bij Harte Vier werkt. De hamburgers die geserveerd worden zijn 100% rundvlees en komen van de slager.

Liefde voor het vak
Je kan niet alleen een frietje met snack afhalen, de gezellig ingerichte zaak biedt een mooie menukaart met zeer betaalbare prijzen. Er staan luxe broodjes op, speciale hamburgers, diverse salades maar ook biefstuk, saté en schnitzel. Op vrijdagmiddag biedt Harte Vier een bezorgservice aan de bedrijven in de regio, op andere dagen doen ze dit ook in de avonden. De zaak is alle dagen open van 11.00 – 23.00 uur. Eerste en tweede kerstdag zijn wij alleen geopend voor het afhalen van de vooraf bestelde koude schotels.
Ook zijn wij sponsor van Stichting La Vie (zij bieden zorg aan kinderen en jong volwassenen met een beperking). Vier keer per jaar verzorgen wij een lunch voor de kinderen en hun begeleiding.
Plannen voor de toekomst zijn onder andere het gezellig inrichten van het terras.

Restaria Harte Vier
Gastelseweg 51a, 4702 SZ Roosendaal, 0165-554826



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief