Bijna twintig studenten van de sportopleiding helpen een handje mee in Roosendaal
Bijna twintig studenten van de sportopleiding helpen een handje mee in Roosendaal (Foto: SSNB)

Sportstudenten trekken door de stad

ROOSENDAAL - Bijna twintig studenten van de Fontys Sporthogeschool zijn na de zomervakantie aan de slag gegaan in de gemeente Roosendaal. De jongeren worden ondersteund door Sportservice Noord-Brabant (SSNB) en dragen hun steentje bij aan maatschappelijke probleemstukken in Roosendaal.


De gemeente Roosendaal is sinds dit schooljaar een samenwerking aangegaan met de Fontys Sporthogeschool. SSNB is door de gemeente aangewezen als uitvoerder op sportgebied, zij geven dan ook geur en kleur aan deze samenwerking. Dat begon al in de eerste weken van het schooljaar. De ruim veertig eerste- en tweedejaars studenten werden op de fiets meegenomen door Roosendaal. "Het is belangrijk dat de studenten na een eerste week met een goed gevoel weggaan uit Roosendaal, met een gevoel dat Roosendaal een leuke stad is om te studeren", aldus Jerome de Clercq, die vanuit SSNB is aangesteld om het programma vorm te geven.

Kennismaking

Na die eerste kennismaking met de stad, werden de leerlingen meteen weer op pad gestuurd. "Om een goed beeld te krijgen van het diverse werkveld waar de studenten zich in bevinden en om te kijken waar hun eigen behoeftes liggen, is er gekozen om de studenten in de eerste periode roulerend langs diverse potentiële partners te laten gaan. Op deze manier kunnen de studenten kennismaken met de verschillende doelgroepen in hun werkveld", aldus De Clercq.

Maatschappelijke doelen

Het is de bedoeling dat de leerlingen tijdens hun periode in Roosendaal sport en bewegen in gaan zetten om maatschappelijke doelen te bereiken. De gemeente Roosendaal en Fontys Sportkunde hebben daarvoor een gezamenlijk programma van activiteiten opgesteld. De activiteiten zijn onder andere gericht op het verbeteren van de gezondheid, het tegengaan van eenzaamheid en het verhogen van de participatie.

Partners

Om deze maatschappelijke doelen te realiseren zijn er met verschillende uiteenlopende partners afspraken gemaakt en opdrachten geconcretiseerd. Deze kunnen verdeeld worden in 4 categorieën: Evenementen, Gezondheid, Openbare Ruimte en Onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan helpen bij de schaatsbaan, CycleSensation en de Vijfhuizenbergloop, maar ook helpen bij wijkhuizen, zorginstellingen en op scholen. “Wij zien sport als een middel om complexe maatschappelijke vraagstukken te beantwoorden, wij staan open voor alle vormen van samenwerking.”

Inzet

Mochten er organisaties zijn die graag eens zouden willen sparren over de inzet van sportkunde studenten dan kunnen zij contact opnemen via j.d.clercq@SSNB.NL

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief