Foto: Timo Reisiger

Grande Finale wordt slotspektakel voor Roosendaal

ROOSENDAAL - Het einde van het jaar is voor velen een moment om terug te blikken op wat er allemaal dat jaar is gebeurd. In het geval van de stad Roosendaal is dat een heleboel, want Roosendaal vierde dit jaar zijn 750-jarig bestaan. Er werden talloos veel evenementen en activiteiten georganiseerd om de verjaardag te vieren. Op 13, 14 en 15 december wordt tijdens de Grande Finale teruggeblikt op al die mooie momenten.


Roosendaal vierde dit jaar feest en dat hebben we geweten. Zo'n vijftig verschillende activiteiten en evenementen stonden er op de planning, zodat er voor alle Roosendalers iets leuks te beleven was. Van het totaaltheaterstuk KIJK ons... Roosendaal tot het Rooskleurig Festival en van 't Zwaaigatconcert tot JAZZ750. Wat opvalt bij al deze evenementen is de aandacht voor muziek. "Tijdens de Grande Finale kijken we dan ook muzikaal terug op het afgelopen jaar en de verschillende hoogtepunten", vertelt Mark Stroop, producent van de Grande Finale. Samen met Bart van Gorp en Peter Bogers is hij verantwoordelijk voor het slotspektakel. "Bart schrijft de arrangementen en hij is de dirigent van het orkest. Peter Bogers heeft voornamelijk de regie over het concert", legt Stroop uit.

Hoogtepunten

Verschillende muzikanten uit alle gelederen van de Roosendaalse bevolking komen nog één keer samen om een groot metropole orkest te vormen. Van harmonieën tot bigbands, ze leverden allemaal de crème de la crème voor dit eindspektakel. "Bij ieder evenement was er wel een nummer dat als een oorwurm in je hoofd bleef hangen", legt Mark Stroop uit. Al die nummers zijn samengevoegd naar één groot afsluitend concert in de vorm van de Grande Finale. "Er zijn een stuk of tien evenementen die we daarbij uitlichten, maar we staan ook alvast stil bij de toekomst", licht Mark een tipje van de sluier.

Orkest

Het orkest zit deze avond niet in de orkestbak, maar staat vol in de spotlights op het podium. Zo'n 45 verschillende muzikanten spelen op deze dagen de sterren van de hemel. Strijkers, blazers, percussionisten en andere Roosendaalse talenten zoals Martine van de Kar, Sara van Gaans en Ton van de Geijn komen nog één keer samen in schouwburg De Kring voor een knallende afsluiter. "We hebben zoveel muzikanten in huis dat we ook echt alle stijlen kunnen spelen, van pop tot jazz", vertelt Mark Stroop. "Bij alle evenementen kwamen ook solisten aan bod en ook hen geven we tijdens de grande finale de ruimte om te laten zien wat ze kunnen."

Terugblik

De voorstelling duurt ongeveer 75 minuten zonder pauze. "We proberen een zo'n breed mogelijk programma neer te zetten, zodat het voor alle toeschouwers een leuk concert is." Terwijl het orkest speelt, kan je op een groot scherm achter de muzikanten kijken naar de beelden die ERSA (Eerste Roosendaalse Smalfilm Amateurs) het afgelopen jaar heeft geschoten. "Bij de nummers die we spelen krijg je ook de beelden te zien die daarbij horen. Zo wordt je in een vogelvlucht meegenomen door het afgelopen feestjaar."

Kaartverkoop

Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via www.dekringroosendaal.nl of bij de kassa van schouwburg De Kring. Kaarten kosten 7,50 euro.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Schoonmaak personeel

Rosmalen

Winkel verkoop medewerker

Moerdijk

Calculator

Breda

Verkopers m/v

Oudenbosch

Bezorgers

Omgeving Roosendaal en Bergen op Zoom

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief