Jack Jersey
Jack Jersey

Roosendaalse popgeschiedenis tijdens muziekshow voor mantelzorgers

ROOSENDAAL – “Ik ben God niet, maar wel een zoon ervan.” Een typische uitspraak van de humorvolle Jack de Nijs, beter bekend als Roosendaals popicoon Jack Jersey. Zijn vroegere buurjongen en voormalig popjournalist Rudi Westerkamp herinnert het zich nog goed: “Mijn eerste livemuziek hoorde ik in het Fatimahuis, bij een optreden van Jack Dens, dat vergeet ik nooit meer.”


Rudi Westerkamp en Mieke Roovers van Top Life organiseren op maandag 10 december de muziekshow ‘Back to the Feeling’ in schouwburg De Kring en daarbij mag Jack Jersey niet ontbreken. Deze show is speciaal (en gratis bij te wonen) voor alle mantelzorgers uit de gemeenten Roosendaal en Rucphen. Voor de 750ste verjaardag van de gemeente is er een extra blokje Roosendaalse popgeschiedenis toegevoegd.

Muziek voor mantelzorgers

“In mijn hoedanigheid als arts in de traditionele Chinese geneeswijzen behandel en coach ik mantelzorgers zodat ze kunnen omgaan met hun dagelijkse uitdagingen. Muziek is een prachtig middel om te ontspannen maar ook om op te laden, daarom bedacht ik samen met mijn partner Mieke Roovers deze muziekshow, die tevens de aftrap is van een reeks workshops.”

Beginjaren in de Hopmansstraat

Voor Jack Jersey begon zijn internationale muzikale carrière in de Roosendaalse schouwburg. “Veertig jaar geleden trad hij met zijn band op in De Kring om filmmateriaal naar Amerika te sturen”, vertelt Westerkamp. “Daaruit kwam de uitnodiging van platenlabel Capitol Records in Nashville samen met de Jordanaires, de begeleidingsband van Elvis, het succesvolle album ‘I Wonder’ op te nemen.”

Westerkamp weet nog hoe het allemaal begon. “In de Hopmansstraat werd er met open raam voluit gerepeteerd, tot ongenoegen van de buren “De ingeschakelde politie werd met zachte hand en tot ieders vermaak door vader De Nijs de deur uitgezet. Hij had, zoals de hele buurt, allang door dat hij een groot talent in huis had.”

Voor het talent van nu is ook ruimte tijdens de muziekshow. De Roosendaalse rapper Jozo krijgt de mogelijkheid zijn talent en de popmuziek van nu ten gehore te brengen. De 23-jarige rapper heeft miljoenen views op YouTube en is populair onder jongeren. “Ik wil betekenisvol zijn voor de jeugd, ze inspireren en motiveren. Een rolmodel voor ze zijn.”

Mede door deze unieke missie heeft Jozo afgelopen oktober een contract kunnen tekenen bij platenlabel Sony Music.

Er zijn nog vrije kaarten voor de muziekshow. Mantelzorgers kunnen zich opgeven via de link www.toplife.nu/muziekshow

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES