JONG! zette wederom een voorstelling van formaat weg.
JONG! zette wederom een voorstelling van formaat weg. Foto: Rocket Stories

JONG! verbaast theaterpubliek met nostalgisch Kruimeltje

Door: Vera de Geus algemeen

ROOSENDAAL - De mensen die Tweede Kerstdag en donderdag 27 december de gelegenheid hadden om in de Kring de nieuwe voorstelling van stichting JONG! te aanschouwen, kunnen spreken van een schitterend (verlaat) kerstcadeau. De jonge cast bracht het nostalgische verhaal van Kruimeltje en deed dat op formidabele wijze.

Honderden mensen konden genieten van het mooie oer-Hollandse verhaal van het straatschoffie Kruimeltje en zijn avonturen op de straten van Rotterdam. Samen met zijn hond Moortje woont Kruimeltje in bij de inslechte vrouw Koster waar hij op jonge leeftijd is achtergelaten door zijn moeder. Na het overlijden van zijn stiefmoeder wordt Kruimeltje ondergebracht in een tuchthuis waar de omstandigheden niet heel veel beter zijn. Vader Keyzer regeert het tehuis met harde hand waarmee hij de kinderen dan ook regelmatig slaat. Gelukkig bekommert Wilkes, een oude vriend, zich om het lot van de jongen en besluit op zoek te gaan naar Kruimeltjes ouders. Maar op het moment dat een gelukkig einde binnen handbereik lijkt te zijn, raakt Kruimeltje betrokken bij een ongeluk dat zijn hele leven voorgoed zal veranderen.

Meer dan dertig spelers in de leeftijd van 10 tot 24 jaar, onder begeleiding van een live band, namen het publiek mee in het prachtige verhaal van Kruimeltje. Uitstekend geschikt voor deze tijd van het jaar. De muziek, het decor, de choreografie en de hele entourage zorgden voor een meer dan fijne voorstelling. 

Eerder bracht JONG! onder andere Aladdin, Peter Pan, Dracula en De Klokkenluider van de Notre Dame op de planken. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief