Het Sjors Sportief-boekje wordt ieder jaar officieel uitgereikt
Het Sjors Sportief-boekje wordt ieder jaar officieel uitgereikt (Foto: )

Sjors Sportief van start in de gemeente

ROOSENDAAL - Alle kinderen uit het basisonderwijs ontvangen volgende week het boekje van Sjors Sportief. In dit boekje staan allerlei sportieve activiteiten waarbij de kinderen kennis kunnen maken met de sportverenigingen uit de gemeente.


Het Sjors Sportief-boekje wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt in de gemeente Roosendaal. De kinderen kunnen deelnemen aan de verschillende activiteiten uit het boekje en maken daarmee (vaak gratis) kennis met de sport. Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. "Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 2000 kinderen in", vertelt Jerome de Clerq van Sportservice Noord-Brabant. "Sportdeelname kan nooit groot genoeg zijn."

Allerlei activiteiten

Kinderen uit de gemeente Roosendaal kunnen kennismaken met meer dan 50 sportieve activiteiten zoals, badminton, dansen, lasergamen, tafeltennis, paardrijden, fortnite, scouting en tennis. Kortom keus genoeg! "Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Het hele schooljaar door kunnen kinderen zich inschrijven voor en deelnemen aan activiteiten.

Gemeentelijk sportbeleid
Kinderen verbinden aan sport is een van de speerpunten van het gemeentelijk sportbeleid. Sjors Sportief is een van de instrumenten die de gemeente Roosendaal hiervoor inzet. Deze formule heeft zich inmiddels in meer dan 50 gemeenten bewezen. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en stimuleert kinderen om structureel aan de activiteiten deel te nemen.

Inschrijven

Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 kunnen zich vanaf 15 februari 15.00 uur inschrijven voor activiteiten via www.sjorssportief.nl.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief