Geen 'avondje RBC' door defecte stadionverlichting

ROOSENDAAL - Voetbalclub RBC kan voorlopig geen wedstrijden meer op zaterdagavond spelen, omdat de stadionverlichting defect is. Dat laat de club weten.


De lichten hebben het onlangs wegens een technisch defect begeven, maar de stadiondirectie heeft besloten geen onderzoek te doen naar de oorzaak hiervan. Een eventueel noodzakelijke reparatie staat dan ook niet op de planning.

"Wij weten dat onze supporters graag op zaterdagavond naar het stadion komen voor een wedstrijd", aldus vice voorzitter Jos Hack, "en vinden het jammer dat er zo weinig clubs willen meewerken aan het verplaatsen van wedstrijden naar zaterdagavond. Nu hadden we eindelijk HVV'24 bereid gevonden om op zaterdagavond naar Roosendaal te komen en dan laat de verlichting het afweten. Doodzonde, want een avondwedstrijd is toch altijd iets aparts." Deze wedstrijd stond eigenlijk op de planning voor zaterdag 16 februari, maar wordt nu 'gewoon' op zondag 17 februari gespeeld.

Het defect kwam aan het licht tijdens een oefenwedstrijd tegen Oranje Wit 2. "De lichtmasten van het Herstaco Stadion weigerden dienst vanwege een technische storing. De wedstrijd ging desondanks gewoon door. Hoewel officieel niet geschikt voor wedstrijden, werd er gespeeld met de trainingsverlichting." De technische dienst van het Herstaco Stadion heeft getracht de oorzaak van het defect op te sporen en te lokaliseren, maar is daar niet in geslaagd.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief