Bij Outdoot & Travel Outfitters zijn maar liefst 250 verschillende wandelschoenen te koop. Het uitgebreide advies kost niets! FOTO ELS ROMMERS
Bij Outdoot & Travel Outfitters zijn maar liefst 250 verschillende wandelschoenen te koop. Het uitgebreide advies kost niets! FOTO ELS ROMMERS Foto: Els Rommers

Outdoor & Travel Outfitters viert 20-jarig bestaan met mooie acties

Door: Sandra Broosus Bedrijvig Nieuws

ROOSENDAAL – Waar de een nog op ski's staat te pieken op de sneeuwhellingen, kijkt de ander alweer reikhalzend uit naar de lente en de zomer om lekker actief op pad te kunnen gaan. Welk seizoen je voorkeur ook geniet, Outdoor & Travel Outfitters heeft alle kennis en materialen in huis om je activiteiten buiten nog leuker, comfortabeler en veiliger te maken. En omdat ze dit jaar 20 bestaan geniet je nu nog meer voordeel!

DOOR ELS ROMMERS

Mede-eigenaar Wil van der Holst neemt ons even mee terug in de tijd. "Albert Bus en ik richtten twintig jaar geleden samen deze zaak op. We startten in de Molenstraat, maar al snel groeiden we uit ons jasje. Dus kwam er datzelfde jaar nog een vestiging in Bergen op Zoom bij. Vijf jaar later openden we onze derde winkel in Breda, waar we louter het merk Vaude verkochten. Uiteindelijk wilden we toch liever alle personeel, kennis en voorraad op één centrale locatie hebben en streken met Outdoor & Travel Outfitters neer op de Rucphensebaan."

Ervaren outdoor sporters

Dat pakte goed uit, want al jarenlang komt men van heinde en verre naar deze outdoor-specialist. "Onder dit dak zit zoveel kennis", geeft Wil als verklaring voor hun succes. "Al onze verkopers zijn zelf ook beoefenaars van de buitenactiviteiten waarover ze adviseren. In plaats van gladde verkooppraatjes, krijgen onze klanten welgemeente hulp en tips die gestoeld zijn op ervaring. Bovendien hebben we een enorm uitgebreide collectie. De 2000 m² winkelruimte die we hebben is overzichtelijk ingedeeld in afdelingen, zodat er doelgericht gekeken kan worden."

Innovatie

Innoverend als de beide eigenaren zijn, introduceerden zij als één van de eersten in Nederland de bootfitting. "Veel wintersporters ervaren pijn aan hun voeten door slecht zittende skischoenen", legt Wil uit. "Na een deskundige meting passen wij de binnen- en/of buitenschoen aan, waarna men klachtenvrij kan skiën en dus veel meer geniet. Getuige de vele bezoekers die speciaal daarvoor naar onze winkel komen, voorzien we daarmee in een grote behoefte. Ook vind je hier het nieuwste van het nieuwste. Zoals een GPS die een noodsignaal kan afgeven. Daarnaast zijn we het enige verkooppunt in de Benelux van materialen voor Telemark skiën."

Milieuvriendelijk

Speciale aandacht is er ook voor het milieu. "Wij verkopen merken die de natuur respecteren en ontzien. Vaude, Haglöfs en Patagonia zijn daar goede voorbeelden van. Wat ze van de natuur nemen, geven ze in veelvoud terug", stipt Wil aan. "Ze produceren kleding die voor meerdere activiteiten geschikt zijn. En omdat hun materialen en stoffen van de allerbeste kwaliteit zijn, gaan ze langer mee. Dus wandelaars, winter- en bergsporters en recreatieve (vakantie)fietsers zijn verzekerd van deugdelijke materialen, of het nu om kleding, schoenen of accessoires gaat. Iemand is met ondersteuning van materialen uit onze winkel naar Thailand en Australië gefietst. Dat zegt toch genoeg!"

Winacties

Alles wat het team van Outdoor & Travel Outfitters doet, ademt passie. Zo worden er regelmatig lezingen en clinics gegeven. Dat doen ze ook tijdens de feestmaand van 15 maart tot 15 april, die ze georganiseerd hebben om hun 20-jarig bestaan te vieren. "Op 23 maart houden we op het terrein van Wieler Experience Roosendaal een mountainbike-clinic", vertelt Wil. "Lopers en fietsers van een pelgrimstocht zijn van harte welkom om op 6 april in ons speciaal ingerichte Santiagocafé ervaringen met elkaar te delen. Uiteraard zijn er ook ieder weekend prijzen te winnen. Op 15 maart mag je een slag doen naar het gewicht van een ingepakte Deuter-rugzak twv € 289,95. Raad jij het goed, is de rugzak voor jou. Doe jij ook mee? Op onze site staat alle informatie."

Outdoor & Travel Outfitters, Rucphensebaan 24A, 4706 PJ Roosendaal, 0165-528305, service@outdoor.org, www.outdoor.org.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief