Foto:

Tweede erfgoedcollege in teken van Bevrijding

ROOSENDAAL - In de kleine zaal van De Kring wordt op dinsdag 14 mei een tweede erfgoedcollege georganiseerd. Dit college staat volledig in het teken van West-Brabant tijdens de oorlogsjaren. Zo komt onder andere hoogleraar Arnoud-Jan Bijsterveld iets vertellen over de (maatschappelijke) impact en Robert Catsburg zoomt in op de bevrijding van de Brabantse Wal.


Arnoud-Jan Bijsterveld, hoogleraar aan de Universiteit Tilburg, staat in dit college stil bij de (maatschappelijke) impact die de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en de Jodenvervolging in het bijzonder had op Brabant. Bijsterveld is gespecialiseerd in cultuur- en maatschappijgeschiedenis en in het bijzonder richt hij zich op Brabant.

Robert W. Catsburg is daarentegen auteur en expert op het gebied van de bevrijding van de Brabantse Wal. Zijn historische werken gaan dan ook grotendeels over de bevrijding van Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen door de Canadezen in 1944. Catsburg vertelt in zijn lezing over Operation Suitcase (de slag om de Schelde); het onderwerp van zijn meest recente werk Het Negende Beleg, waarin ook de bevrijding van Essen en Wouwse Plantage een plaats hebben gekregen.

Het college vindt plaats om 14.00 uur in de kleine zaal van De Kring Roosendaal. Kaartjes zijn te bestellen via www.dekringroosendaal.nl

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief