Eén van de workshops is graffiti spuiten
Eén van de workshops is graffiti spuiten (Foto: )

Jongeren maken kennis met cultuur

ROOSENDAAL - Alle derdejaars havo- en vwo-leerlingen van de Roosendaalse middelbare scholen kunnen op maandag 27 mei genieten van hét CKV-festival Artisjok. Dit festival wordt voor de negentiende keer georganiseerd en laat de 550 leerlingen kennismaken met het creatieve en culturele aanbod van de stad.


Vanwege de veranderde inhoud van het vak CKV vond in 2017 Artisjok voor de laatste keer plaats voor vierdejaars leerlingen. Het concept van het festival, het kennismaken met en verkennen van cultureel aanbod, sluit dit jaar beter aan bij derdejaars leerlingen aan het eind van het schooljaar. Zo zijn zij goed voorbereid op de start van het vak CKV in het vierde leerjaar en kunnen zij als vierdeklassers verbreden, verdiepen en verbinden op het gebied van kunst.

Dagprogramma

De leerlingen hebben zich via een speciale website ingeschreven voor drie verschillende, culturele workshops naar keuze. Aan de hand van een persoonlijke routekaart van het eigen dagprogramma, gaan de leerlingen op maandag 27 mei op pad naar de locaties van de workshops. Deze bevinden zich vooral in het centrum van de stad, omdat zij zich snel moeten kunnen verplaatsen.

Divers aanbod

Dit jaar komen alle culturele disciplines weer uitgebreid aan bod: beeldende kunst (waaronder architectuur), dans, erfgoed, media (waaronder film), literatuur, muziek en theater. In totaal bieden er 22 verschillende aanbieders workshops aan van steeds 45 minuten. De aanbieders variëren van partijen zoals Bibliotheek VANnU, maar ook kleinere organisaties en zelfstandigen uit de culturele sector leveren een onmisbare bijdrage aan deze dag. De organisatie van de festivaldag is ook dit jaar weer in handen van CultuurCompaan in samenwerking met CKV-docenten van de deelnemende scholen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>