Corné Rossen toont het affiche van het Retro Back to the Fifties-evenement 2019. FOTO RENÉ BRUIJNINCX
Corné Rossen toont het affiche van het Retro Back to the Fifties-evenement 2019. FOTO RENÉ BRUIJNINCX (Foto: René Bruijnincx)

Back To The Fifties viert eerste lustrum

ROOSENDAAL – Ben je Rock & Roll liefhebber of houd je meer van Rockabilly, dan kun je je zaterdagavond 15 en zondag 16 juni uitstekend vermaken op de Markt in Roosendaal. Want de 5e editie van het Retro Back tot he Fifties evenement toont aan dat deze muziek nog altijd bestaansrecht heeft.


DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Dat geldt overigens niet alleen voor de muziek, maar ook voor de nostalgische sfeer uit die tijd. Kleding, vinylen grammofoonplaten, American- en Classic cars en nog veel meer vormen van omlijsting helpen de jaren vijftig weer tot leven roepen.

Het idee

Corné en Ria Rossen zijn beiden lid van het bestuur dat in het verleden nadrukkelijk de blues in Roosendaal heeft gepromoot. Inmiddels organiseren ze dit jaar voor de 5e keer het Retro Back tot the Fifties evenement. “We noemen het retro, omdat de jaren vijftig muziek zijn oorsprong ook al eind jaren 40 had, en op deze manier dekt dat de lading”, zegt de immer enthousiaste Corné Rossen. “Dankzij onze netwerkjes is hetgeen we bieden niet alleen beperkt tot de muziek, maar is het in de loop der jaren een aangekleed nostalgische evenement geworden”, vult echtgenote Ria hem aan.

Het opwarmertje

Corné vervolgt: “Om ons 1e lustrum extra feestelijk te maken, beginnen we dit jaar op zaterdagavond met een Pre Party. Dan speelt ‘Old No 7’ op het podium in Time Out”. In deze rockabilly band speelt Walter Heijnen, Wally voor intimi, al een aantal jaren plukbas. “Zo’n 15 jaar geleden hebben we deze muziek leren kennen en waarderen”, bevestigen beide echtelieden. “Tijdens een concert in Deurne hoorden en zagen we daar Lee Rocker van de Stray Cats spelen en toen wisten we al dat we dat ooit in Roosendaal wilden organiseren”. Van het een kwam het ander en na 10 jaar was de 1e editie een feit.

Het programma

Naast het opwarmertje op zaterdagavond staan er voor zondag 3 bands geprogrammeerd. “Uit onze eigen regio komt ‘Daddy to the Rescue’, uit Duitsland komen ‘Sandy & the wild Wombats’ en uit Frankrijk hebben we ‘Jake Calypso and his Red Hot’ gecontracteerd”, meldt Corné. En Ria zegt daarover: “Die brengen altijd hun eigen fans mee, zodat het een internationaal gezelschap wordt”. En degenen die ook al eens bij een van de vorige edities zijn geweest weten dat het natuurlijk allemaal om muziek draait, maar dat de hele omlijsting zorgt voor dat nostalgische gevoel.

Het publiek

Het publiek wordt zaterdag’s vanaf 13.00 uur vermaakt. “Dan legt DJ Bigh H Jamboree zijn eerste vinylen single op een van zijn platenspelers en klinkt er muziek uit de Fifties. Tijdens de optredens valt er ook te genieten van een ‘50’s Dance Show’ die ouderwetse dansen laat zien. “Uiteraard gebeurt dat in de gepaste kleding uit die tijd en kan het publiek ook daarvan genieten”.

Het vermaak

Om het die 16e juni echt een dagje uit voor het gehele gezin te maken, kan de jeugd zich laten schminken en mogen ze onder begeleiding van een deskundige een echte auto beschilderen. Maar er is nog veel meer. “De autoliefhebbers zullen genieten van de Classic en American Cars, terwijl de verzamelaars terecht kunnen op de Retro Markt waar voor ieders gading wel iets te koop is. Van collector’s items tot grammofoonplaten en hebbedingetjes”. De organisatie hoopt van harte dat de weergoden hen gunstig gezind zullen zijn.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>