Er zijn allerlei obstakels tijdens de FUN RUN
Er zijn allerlei obstakels tijdens de FUN RUN (Foto: René Bruijnincx)

FUN RUN voor jubileum Scouting St.Jan

ROOSENDAAL - Scouting St. Jan uit Roosendaal bestaat dit jaar 75 jaar en dat wordt op zaterdag 15 juni gevierd met een speciale FUN RUN. Kinderen en volwassenen kunnen meedoen aan een loop van 5 of 7,5 kilometer met onderweg tal van (leuke) obstakels.


Scouting St. Jan is opgericht in Roosendaal in 1944 en bestaat dit jaar dus 75 jaar. "Sinds 1969 zijn wij gehuisvest aan de Visdonkseweg 1a te Roosendaal van waaruit wij onze activiteiten ontplooien. Een ideale locatie, want onze poort grenst letterlijk aan het Visdonkse bos." En dat komt mooi uit voor de FUN RUN die de scouting organiseert.

Routes

Deelnemers worden zaterdag 15 juni vanaf 12.00 uur verwelkomt bij het Hoofdkwartier op het terrein aan de Visdonkseweg. Om 13.00 uur gaat de eerste groep van start en om 14.00 uur gaat de tweede en tevens laatste groep van start. Deelnemers kunnen er zelf voor kiezen of ze de route hardlopend of wandelend afleggen. "Het parcours van 5 kilometer is ideaal voor kinderen, het parcours van 7,5 kilometer staat in het teken van ons 75 jarig jubileum." De route loopt vanaf het hoofdkwartier over het Vierhoevenpad en door over de Turfvaartsestraat. De vijf kilometerroute slaat af bij de Elderseweg, maar de 7,5 kilometer gaat nog een stukje door over de Turfvaartsestraat om vervolgens om te draaien en alsnog de Elderseweg in te slaan. Vervolgens loopt de route over de Marterdreef, de Snollevendreef én de Rozenvendreef om uiteindelijk terug te komen bij het hoofdkwartier. Bij beide afstanden zullen op de route diverse scouting activiteiten/obstakels afgelegd worden. "Deze activiteiten/obstakels zijn bedacht door onze leiding en onze leden van Scouting St.Jan."

Obstakels

De obstakels en activiteiten zijn enorm divers zo blijkt. Wie naar het parcours kijkt, ziet onder andere oud-Hollandse spellen zoals spijker poepen, zaklopen en ring gooien op het programma staan. Andere activiteiten die meteen duidelijk zijn, zijn balk smijten, spijkerbroek hangen en vaten lopen. Maar, er staan ook activiteiten op de planning die iets meer uitleg nodig hebben, zoals X-treme, Criss Cross The Water én Hoeveel energie heb je nog? Eén ding is zeker: de leden van scouting St. Jan trekken alles uit de kast.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>