TongerloBoule 2018. FOTO JAN MAAS
TongerloBoule 2018. FOTO JAN MAAS Foto: Jan Maas

Nazomeren in Franse sferen tijdens Jeu de boules op het Tongerloplein

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - In het weekend van 13 en 14 september staat het Tongerloplein traditiegetrouw twee dagen in het teken van het Franse spelletje petanque. Stichting RoosenBoule organiseert op vrijdag en zaterdag een tweetal toernooien, te beginnen met het bedrijventoernooi op de vrijdagavond en TongerloBoule op zaterdag.

‘Het weekend na de Roosendaalse kermis toveren we het plein om in een grote jeu de boulesbaan’, aldus voorzitter Jan Maas. ‘Op die manier kunnen we alle teams mee laten doen. Vrijdagavond vanaf 19.00 uur is het plein traditioneel het domein van bedrijven en instellingen (vorig jaar 52 teams) die onder het genot van een hapje en een drankje strijden om de eer en de prijzen. Voor dit ideale bedrijfsuitje is de inschrijving inmiddels geopend.

De zaterdag is vanaf 10.00 uur gereserveerd voor alle jeu de boulesteams die het spelletje een warm hart toedragen. Tijdens dit toernooi – genaamd TongerloBoule – wordt er door elk team van 3 spelers vijf wedstrijden gespeeld, gevolgd door een halve finale en een finale. Het winnende team mag zich met recht petanquekampioen van Roosendaal noemen, gezien het al jarenlange hoge niveau van de deelnemers. Daarnaast wordt er gestreden om het tireerkampioenschap, een spectaculair onderdeel van deze sport. Voor dit toernooi is het belangrijk om op tijd in te schrijven vanwege het beperkte aantal plaatsen. De inschrijving voor TongerloBoule start op zaterdag 31 augustus vanaf 10.30 uur.

Zowel voor TongerloBoule als voor de twee andere toernooien kan er ingeschreven worden via de website van stichting RoosenBoule: www.roosenboule.nl. Alle aanvullende informatie is ook daar te vinden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief