Het IQ Aarmoeinieke van Roosendaol.
Het IQ Aarmoeinieke van Roosendaol. Foto: Leo de Jaeger

Zomeravondconcert van het IQ

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Zomeravondconcert op 22 juni onder het motto “75 jaar bevrijding van Roosendaal”.

Direct na aswoensdag namen de heren in zwart-wit een korte adempauze maar al snel daarna begonnen ze met de voorbereidingen. Inmiddels is de worst geofferd aan de heilige Clara en de tenten om de plets van Jef te overkappen zijn geregeld. Hun “witte dasse” & “pantalon” zijn weer gestoomd en de bolle hoed staat geborsteld klaar.
Op zaterdag 22 juni gaat het gebeuren. Dan halen ze alles uit de kast voor hun zomeravondconcert 2019. Plaats van handelen is buiten op de plets van café De Veestallen, waar anders dan op de Kaai. De “mannen van de Kaai” zouden het geweldig vinden als u daarbij ook aanwezig bent.
Ook deze keer hebben ze een heel speciaal thema, namelijk “75 jaar bevrijding van Roosendaal”. “De vrijheid, die we nu zo gewoon vinden, was toen allesbehalve gewoon. En dit is een goed moment, om daar bij stil te staan”. Zo spreken de heren die u vast nog kent van hun succesvolle Zwaaigatconcert in 2018.
Vorig jaar hebben de Schout en Schepenen van de naburige gemeente Essen de “Cour (van) Jef Boonen” geannexeerd en dit is sindsdien een Belgische enclave geworden. Jef was immers Belg in hart en nieren. Bij aanvang van het concert vindt daaromtrent een onthulling plaats.


Historisch materiaal
Naast de oorstrelende klanken van het IQ Aarmoei-nieke zullen meerdere artiesten u weten te verrassen. Tevens kunt u genieten van prachtig historisch materiaal over de bevrijding, bereidwillig beschikbaar gesteld door het oorlogsmuseum Ossendrecht. Zelfs historische voertuigen zullen de ambiance verhogen.
De heren, altijd stemmig gekleed, beloven u een avond van genot voor ieders oog, oor en keel. U en de uwen zijn van harte welkom op 22 juni.
Cour Jef Boonen opent zijn deuren vanaf 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief