Harry Meijers, Bram van Arendonk, Jean Pierre Luijkx en Dolly Tuenter werken samen met twee oud-leerlingen hard aan de voorbereidingen voor de reünie FOTO REMKO VERMUNT
Harry Meijers, Bram van Arendonk, Jean Pierre Luijkx en Dolly Tuenter werken samen met twee oud-leerlingen hard aan de voorbereidingen voor de reünie FOTO REMKO VERMUNT (Foto: Remko Vermunt)

Al 1500 aanmeldingen voor reünie Gertrudis

ROOSENDAAL - Het Gertrudiscollege begint in september met haar honderdste lesjaar en dat verdient een feestje. Daarom wordt op 21 september een grootschalige reünie gehouden voor alle oud-medewerkers en oud-leerlingen van het Gertrudis College en het voormalige St. Michel Lyceum. "We hebben inmiddels al 1500 aanmeldingen, maar we verwachten er nog veel meer", vertelt het organiserend comité.


Dat comité bestaat uit directeur Harry Meijers, de leerkrachten Bram van Arendonk, Jean Pierre Luijkx en Dolly Tuenter én oud-leerlingen Sander van Peer en Dimitri Houtepen. "De school is in september 1919 ontstaan als meisjesschool en de jongens gingen destijds naar het Norbertuscollege", vertelt directeur Harry Meijers. De school heette destijds het St.-Gertrudislyceum. Pas in 1995, bij de fusie met de St.-Michel Mavo, is de naam veranderd naar het Gertrudiscollege. "Maar in september begint deze school dus aan haar honderdste lesjaar en dat moet gevierd worden."

Laatste keer
Daarnaast is er nog een andere reden voor de reünie. "Dit wordt de laatste reünie op deze locatie, omdat we samen gaan met het Norbertuscollege." Het comité verwacht dan ook niet dat er in de toekomst nog een reünie georganiseerd gaat worden voor alleen de leerlingen van het Gertrudiscollege. "Het is dus het einde van een tijdperk en honderd jaar is natuurlijk ook wel heel bijzonder." Daarom wordt de reünie ook groots opgezet. "We wilden er in eerste instantie een normale reünie van maken met koffie, cake en lekker bijpraten, maar dat is in de loop van de tijd toch veranderd naar een groot lustrumfeest", vertelt Van Arendonk.

Reünie
Op 21 september wordt eerst gestart met een speciale bijeenkomst voor alle oud-medewerkers van de school en vanaf 15.00 uur zijn ook alle oud-leerlingen welkom op het terrein aan de Bovendonk. "We hebben geen idee hoeveel mensen er zullen komen. Als je gaat kijken naar hoeveel mensen er op deze school hebben gezeten, dan praat je misschien over tienduizend(en) mensen." Op dit moment staat de teller op 1500 mensen, maar dat aantal lijkt alleen maar groter te worden. "We hebben oud-leerlingen van over het hele land die terug naar Roosendaal komen voor de reünie. Onder andere twee dames van in de zeventig uit Amsterdam", vertelt Meijers. "En ik sprak laatst een vrouw van in de tachtig die wilde komen, maar er waren maar weinig aanmeldingen vanuit haar klas", voegt Tuenter toe.

Uitpakken
De bezoekers zal het in ieder geval tijdens de reünie aan niets ontbreken. "We zorgen voor een professionele festivalsetting. Zo is er een professionele catering en ook is er professionele entertainment aanwezig", stelt Luijkx. Zo treedt onder andere Bert van Uffelen op. "En we proberen nog een aantal oud-leerlingen te strikken die hun sporen in de entertainmentindustrie hebben verdiend." Op het festivalterrein komen ook verschillende foodtrucks te staan. "De bezoekers betalen 7,50 euro en daarvoor krijgen ze niet alleen entree bij de reünie, maar ze kunnen ook drie keer iets eten én iets drinken." Degenen die zich nog niet aangemeld hebben voor de reünie, kunnen zich nog tot 1 juli opgeven. "En dan sluit de inschrijving, omdat we veel moeten organiseren. Omdat het echt de laatste reünie op deze locatie is, hopen we op veel deelnemers."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief