Foto: Elles Jansen
fotoalbum

Een lach en een traan tijdens Samenloop voor Hoop

ROOSENDAAL – In een 24-uur durende estafetteloop liepen dit weekend maar liefst 48 teams met in totaal 786 deelnemers, mee in Samenloop voor Hoop.  Dit vond plaats op het 960 meter lange parcours van de Wielerexperience. De opbrengst van 98.800 euro werd in ontvangst genomen door het organisatiecomité en de voorzitter van KWF Nederland. Het is bestemd voor onderzoek tegen kanker en voor inloophuis de Rose-Linde.


"Vijf jaar geleden was de eerste Samenloop voor Hoop en mij is bijgebleven dat het niet alleen verdriet en wanhoop is maar vooral Samen Hoop en de kracht die dit mensen geeft", sprak burgemeester Niederer bij de openingsceremonie op zaterdag 16 juni. De burgemeester gaf het startschot waarna de eregasten samen met de burgervader de eerste ronde liepen Het was een emotioneel moment, met Marja Spaan in haar rolstoel voorop. Marja wordt komende week 68 en heeft in enkele malen deze vreselijke ziekte overwonnen maar sinds 2018 is er niets meer aan te doen. "Het is zoals het is, ik heb veel steun aan mijn vrienden en onze groep (Fytaal) waar ik in 2017 nog mee de Ventoux ben opgegaan met Col Sensation", vertelt ze dankbaar. Iedereen die meeloop heeft iemand in zijn directe familie of vriendenkring die overleden is of thans de strijd voert tegen kanker. Zo ook team Corné: "Wij hebben vijf jaar geleden zelf de eerste Samenloop voor Hoop georganiseerd in Mariadal met team Doelbewust", vertelt de echtgenote van de inmiddels overleden Corné. We hebben samen meegedaan o.a. de Roparun en ColSensation. De Samenloop is zo mooi omdat het voor iedereen toegankelijk is, jong en oud. En of je nu in een rolstoel zit of met krukken loopt."

Kaarsenceremonie

Zo'n 3000 papieren kaarsenzakken met persoonlijke teksten voor overledenen en overlevenden stonden langs de route. De kaarsen werden zaterdagavond aangestoken door de deelnemende teams en boden licht aan de wandelaars in de nacht, brachten licht in de duisternis van vele harten. Ze brandden voor het verleden en het heden en om nooit te vergeten. Wethouder Klaar Koenraad sprak tijdens de kaarsenceremonie om 22.30 uur dat haar broertje Michiel op 19-jarige leeftijd was overleden aan leukemie. "Het is fijn om vanavond hier zijn naam na 26 jaar hardop te mogen zeggen en een kaarsje voor hem te branden. We kennen allemaal wel iemand in onze nabijheid die ons is ontvallen en ik ben trots en ontroerd dat de organisatie dit allemaal voor elkaar heeft gekregen." Marja Steenman las een gedicht van de Roosendaalse stadsdichter voor en Sofie Habets en Carmen Hack zongen een prachtige vertolking van The Rose (Florian van der Reijden op piano).

Prachtig resultaat

Ingrid van der Heijden, voorzitter van KWF Nederland nam met blijdschap de cheque van 98.800 euro in ontvangst "Dit is fantastisch. Het is onze droom dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker en deze cheque brengt dit weer een stapje dichterbij." Ook voorzitter van het organisatiecomité Astrid Aarts is blij "Ik ben enorm trots op alle teams en vrijwilligers die zo hard gewerkt hebben om dit te bereiken. Direct na de kick-off op 7 november zijn mensen gestart met acties om geld in te zamelen zoals maken van houten kerstbomen, Tullepetaonenspeldjes, organiseren van paasbrunch, te veel om op te noemen. Ook de vele artiesten en vrijwilligers en verkeersregelaars die hebben meegeholpen om dit weekend succesvol te laten verlopen wil ik danken." Er waren optredens te zien van Sebastiaan, Start Spreading the news, Ismène Elbers met Thomas Zagers op piano, Jazz trio en nog vele anderen. Samen maakten zij er een onvergetelijk evenement van.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES