Nederlands Kampioene 2019 Manouk Haast. FOTO TRAINSTER KARIN
Nederlands Kampioene 2019 Manouk Haast. FOTO TRAINSTER KARIN Foto: trainster Karin

Manouk Haast Nederlands Kampioene turnen allround, sprong, brug en vloer

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Afgelopen weekend was een heel belangrijk weekend voor tien turnsters uit de A-selectie van Dynamo Roosendaal. Op zaterdag hadden acht turnsters in Tilburg hun allround NK en zondag hun toestelfinales. Het belangrijkste doel van al die maanden hard werken, en waar heel wat andere dingen voor gelaten worden, is toch wel hier te mogen staan. De dag begon met de benjamins van de selectie, de instap N1. Bryanna van Bodegraven en Jada Wessels draaiden beiden een goede wedstrijd. Bryanna eindigde allround op de 7de plaats en wist met haar mooie vloeroefening het tweede hoogste punt binnen te slepen. Jada wist allround op plaats 16 te eindigen. Deze turnsters hebben een mooi “leer”jaar achter de rug.

In ronde 2 waren de pupillen N1 aan de beurt. Kyara van Dooren (pupil 1 N1) draaide een hele mooie wedstrijd. Zij wist allround op een mooie 6e plaats te eindigen met de derde hoogste score op balk. Bij de pupillen 2 N1 wist Micaela van Dorst zich ook in de top 10 te turnen. Zij werd allround 8ste en haalde met haar schitterende vloeroefening het hoogste punt binnen en het derde hoogste punt op sprong. Elin Antens eindigde allround op plaats 21. Super knap hoor in deze hoogste klasse.

De wedstrijd hierna waren de junioren 1e divisie Esmee Kools en Joëlla Vermeulen en seniore 1e divisie Manouk Haast aan de beurt. Joëlla en Esmee draaiden beiden een goede wedstrijd en eindigden op plaats 18 en 20. Gewoon bij de beste 36 turnsters op dit hoge niveau horen is al een knappe prestatie. Manouk Haast was in topvorm! Zij wist het goud binnen te slepen bij de senioren 1e divisie en mag zich Nederlands Kampioene noemen. Met het hoogste punt op sprong en vloer en het tweede hoogste punt op brug konden de andere turnsters haar niet inhalen. Top gedaan van deze kleine kanjer!

Op zondag hadden de twee jeugd Ere-divisie turnsters Joany van Bodegraven en Loïs Schoonen hun 3de kwalificatiewedstrijd. Geplaatst voor het NK waren ze al, maar dit was nog een laatste kans om een gooi te doen naar een mogelijke toestelfinale. Voor Loïs was het nog even spannend of ze wel kon turnen nadat ze vrijdag tijdens de training ongelukkig ten val was gekomen. Het verliep ook niet zoals ze gehoopt had, ze eindigde op plaats 12. Toch stoer dat ze er gewoon stond. Joany turnde een goede wedstrijd en eindigde allround op de 7de plaats. Deze turnsters hebben volgende week hun NK finale in Ahoy en wisten ook nog wat toestelfinales te halen. Loïs sprong en balk en Joany sprong en reserve op vloer. Succes alvast voor hun.

In de middag werden er nog toestelfinales geturnd.

Kyara van Dooren 6e op brug en 7e op vloer

Iris van der Kloot 8e op brug

Micaela van Dorst 5e op sprong en 5e op vloer

Elin Antens 7e op brug

Esmee Kools 4e op balk en 5e op brug

En als klap op de vuurpijl werd Manouk Haast ook nog eens 1e op sprong, 1e op brug en 1e op vloer!! Maar liefst 4 keer goud voor haar dit weekend.

Train(st)ers Karin, Lieve, Linda, Nicole, Wouter en Susan enorm bedankt voor deze super resultaten weer! Op naar weer zo’n mooi jaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief