Uitreiking Cheque, vlnr: Nellie Hagedoorn, Maureen Jeltema (VoorleesExpress), Denie de Jong en Peter de Lepper (Kiwanis).
Uitreiking Cheque, vlnr: Nellie Hagedoorn, Maureen Jeltema (VoorleesExpress), Denie de Jong en Peter de Lepper (Kiwanis). Foto: Kiwanis

Kiwanis draagt VoorleesExpress een warm hart toe

Sport en vereniging

WOUW - De opbrengst van het Kiwanis golf open 2019 georganiseerd door KC-clubs Halderberge/Rucphen, Moerdijk, Bergen op Zoom en Wouw/Zoomvliet gaat naar de VoorleesExpress. Coordinator Maureen Jeltema en vrijwilliger Nellie Hagedoorn mochten namens de VoorleesExpress een cheque van maar liefst 5000 euro in ontvangst nemen.

De VoorleesExpress gaat dit besteden aan de aanschaf van tweetalige boekjes en taalspelletjes voor de vrijwilligers. Hiermee zijn zij nog beter toegerust om de taalontwikkeling bij kinderen met een taalachterstand in de thuissituatie te stimuleren. Daarnaast gaan we een leuke activiteit organiseren voor de kinderen uit de deelnemende gezinnen.

VoorleesExpress
De VoorleesExpress is een preventief laagdrempelig programma dat ervoor zorgt dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij hen thuis om voor te lezen en op een creatieve manier met taal bezig te zijn. Samen met de ouders streven we ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. Ouders krijgen handvatten aangereikt waarmee zij, aansluitend bij hun mogelijkheden, zelf hun kinderen kunnen helpen met hun taalontwikkeling. Naast het stimuleren van de taalontwikkeling vindt er een leuke uitwisseling plaats tussen twee stadsgenoten met een verschillende cultuur of achtergrond en wordt er door de vrijwilliger een brug geslagen naar de maatschappij.
We hadden al langer de wens om onze betrokken vrijwilligers van goed spelmateriaal te voorzien en nu kunnen we deze eindelijk aanschaffen. Kiwanis bedankt!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief