Noya Lohy Noya met op Percussie Nippy Noya.
Noya Lohy Noya met op Percussie Nippy Noya. Foto: Noya Lohy Noya

Noya Lohy Noya op Exotische Markt Openluchttheater Nispen

Sport en vereniging

NISPEN - De vierde Exotische Markt vindt op zondag 30 juni van 12 tot 18 uur plaats in en om het Openluchttheater van Nispen. Naast tal van mooie kraampjes, heerlijk eten en drinken, maakt Stichting Openluchttheater Nispen dankbaar bekend dat naast o.a. Omar Ka, Agge Nebbisj, Vamos!, Ngoni workshops en Makasi NoyaLohyNoya óók aanwezig gaat zijn.


Drie solisten die samen een sterk trio vormen, daar hoort een naam bij waar alledrie de namen in terugkomen: Noya Lohy Noya. Lagu Lagu oftewel de traditionele Molukse liederen (folksongs) die zij koesteren vormen de basis van het trio. Daarnaast varieert hun stijl door de diversiteit van boekingen, inmiddels van Molukse folksongs naar Amerikaanse pop, soul en R&B. De stukken zijn bewerkt naar hun typische NoyaLohyNoya sound, waarbij de combinatie van de klassieke, jazzy touch van Wim en de wereldse percussie door Nippy een warm bedje vormen voor de warme en soepele zang van Lisa.
Lisa Noya besloot een paar jaar geleden zich meer te richten op akoestische optredens. Na ruime ervaring opgedaan te hebben door jarenlang op de planken te staan met o.a. Mai Tai, Haddaway en diverse andere acts, soloshows en grote live orkesten, gaat ze met de akoestische set terug naar haar muzikale (Molukse) basis. Haar schat aan show- en studio ervaring op het gebied van diverse muziekstijlen, alsmede de theaterervaring door te werken met o.a. Karin Bloemen, zijn in haar zang hoorbaar. Met gemak laveert ze van stevige nummers naar kleine, gevoelige stukken. Wim Lohy is afgestudeerd als klassiek gitarist aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam. Behalve gitarist is hij zanger met een authentiek stemgeluid.
De klank van zijn gitaar is warm, rond, vol, afwisselend met pittige accenten. Lohy heeft een prachtige timing, heel vrij, soepel en lekker swingend. Percussionist/arrangeur Nippy Noya is o.a. bekend van Massada, Jan Akkerman, JJ Cale en vele anderen. Hij heeft ruim 20 jaar les gegeven aan het conservatorium van Enschede (percussie en improvisatie) en is nog steeds zeer actief in de muziekwereld in binnen en buitenland.

Programma
Kijk voor het volledige programma op www.oltn.nl of volg het openluchttheater Nispen op facebook.
Exotische Markt Nispen zondag 30 juni van 12 tot 18 uur met een doorlopend muziek/dans programma mooie kramen en heerlijk eten . Entree is gratis, een vrije gift is welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief