De Anklunggroep trok volop bekijks in het Foyer podium van Openluchttheater Nispen
De Anklunggroep trok volop bekijks in het Foyer podium van Openluchttheater Nispen Foto: Openluchttheater Nispen

Exotische Markt overtreft vorige editie wederom

Sport en vereniging

NISPEN - Was het een dag van tevoren nog tropisch warm, de exotische markt in en om het Openluchttheater van Nispen had op zondag 30 juni heerlijk zomers weer. Het Exotische concept van deze bijzondere markt weten steeds meer bezoekers te waarderen. In grote getale (over de gehele dag genomen om en nabij de 1000), van binnen en ver buiten de regio, kwamen de bezoekers toegestroomd.

Voor de organisatie zat de schrik er echter juist voor de opening om 12 uur wel even goed in, een alarmerend telefoontje meldde dat Agge Nebbish vanwege overmacht helaas niet konden komen optreden. Gelukkig kon Broazinha (ook aanwezig op eerdere edities) last minute geregeld worden zodat organisatorisch iedereen weer kon doorademen! De vrijwillige organisatie, 2 enthousiaste leden van Stichting Openluchttheater Nispen, kijken dan ook dankbaar, blij en trots terug. Ze mochten na afloop complimenten in ontvangst nemen van zowel bezoekers, artiesten als kraamhouders: iedereen had een prettige, fijne en succesvolle dag gehad.

Het publiek genoot zichtbaar van het afwisselende programma in het theater, van de kleurrijke kramen, al dan niet gerelateerd aan een goed doel, en het gevarieerde aanbod aan overheerlijk eten en drinken.

Het programma was een aaneensluiting van wereldse klanken en bewegingen, de eerste bezoekers kwamen speciaal voor het Ngoni ensemble aangevoerd door Michiel Moerkerk; het volle harpachtige, ritmische geluid van dit Afrikaanse instrument werd gewaardeerd. Van de workshops die hij later gedurende de dag gaf werd goed gebruik gemaakt. De Samsara Tribal dance, gebaseerd op oriëntaalse buikdans met invloeden uit India, Spanje en de zigeunerdans liet 2 keer het beste van zichzelf zien met op het laatst een mini workshop met enthousiaste deelnemers uit het publiek. De Anklunggroep, met het mooie bamboe instrument uit Indonesië trok veel luisteraars en kon ook rekenen op participerende bezoekers bij de afsluiting van hun muzikale set.

Het spetterende optreden van Vamos! (uit Breda en omgeving) bracht iedereen direct in Spaanse sferen; het strakke gitaarwerk aan gevuld met de krachtige authentieke zang van de zangeressen omlijstte de vurige flamencodans van Ritmo Rosario uit Rijen.

Het eerder genoemde Broazinha voerde iedereen mee naar Kaapverdische streken, de zon die al aanwezig was leek met de portugese zang, mooi gitaarwerk en voor de gelegenheid aangevuld met percussie van Sander Berkvens ineens extra te stralen.

Diezelfde Sander was er ook met zijn diverse percussie & djembé groepen: het enthousiasme en spelplezier van de spelers was geweldig om te zien en bracht net als Omar Ka iedereen naar de Afrikaanse graslanden.

De uit Senegal afkomstige Omar Ka werd op gitaar bijgestaan door Jacob Coulibaly. De authentieke zangstijl van Omar kon rekenen op de aandacht én het applaus van alle aanwezigen. Het programma liep vanwege de ongeplande programmawijziging een beetje uit; vandaar dat er geduld nodig was om Noya Lohy Noya te zien optreden, maar wat waren de Molukse Folksongs een mooie muzikale afsluiting van deze zonovergoten dag.

Stichting Openluchttheater Nispen kijkt dankbaar terug én alweer vooruit:

Zaterdag 6 juli is er een gratis DJ workshop voor jongeren tot 18 jaar en zondag 14 juli is er een gevarieerde muzikale middag met Dick Hageman en de Essener muzikanten: aanvang 14 uur; kassa zal open gaan om 13.15 uur.

Voor meer informatie volg Openluchttheater Nispen op facebook of kijk op www.oltn.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief