Michel Gottmer. FOTO TONI RAATS
Michel Gottmer. FOTO TONI RAATS Foto: Toni Raats

Unieke improvisatie op carillon Sint Jan door Michel Gottmer

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Dinsdag 9 juli 20:00 uur zal Michel Gottmer vanaf de St. Janstoren de inwoners van Roosendaal trakteren op een slinger van geïmproviseerde klokkenklanken op bekende melodieën.

Al meer dan 59 jaar actieve beiaardier. Dat zegt geen enkele beiaardier Michel Gottmer na. En nog steeds weet hij met zijn ‘jeugdige’ spel de luisteraars te boeien. Hij is dan ook uniek in de beiaardwereld. Michel was in Roosendaal 44 jaar stadsbeiaardier. En nog steeds beklimt hij als 79 jarige wekelijks op woensdagen de trappen van de gemeentetoren in Etten-Leur om aldaar de marktbespeling te verzorgen.

Michel Gottmer heeft grote verdiensten op zowel orgel als beiaardgebied. Michel Gottmer studeerde orgel en koordirectie in Utrecht bij resp. Albert de Klerk en Hans Ponten. Piano aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Paul Niessing. Ook studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Leen ’t Hart. Hij legt zich vooral toe op de concertante improvisatie en geeft concerten in binnen- en buitenland. Hij nam op uitnodiging deel aan het internationale Beiaardconcours in Hilversum en het nationale orgelconcours in Bolsward.

Michel Gottmer is sinds 1962 als kerkmusicus verbonden aan de Lambertuskerk in Etten-Leur, aanvankelijk als dirigent-organist en van 1980 als organist. Hij is de vaste bespeler van de historische Jacobus Zeemansorgels in de Raadzaal en het Trouwkerkje in Etten-Leur.

De zomeravondconcerten vanuit de St. Janstoren zijn een mooie gelegenheid om de stad op een unieke muzikale manier te ontdekken. Programma’s zijn verkrijgbaar onder aan de toren, stadhuis en Tongerlotuin, waar ook het best geluisterd kan worden. Na afloop van het concert kunt u Michel ontmoeten aan de voet van de toren. Op dinsdag 23 juli 20:00 uur zal Twan Bearda, de beiaardier van de abdij van Grimbergen de klokken bespelen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief