Twan Bearda, beiaardier van Grimbergen.
Twan Bearda, beiaardier van Grimbergen. Foto: ?

Carillon Sint Jan in Spaanse sferen

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Dinsdag 23 juli vanaf 20:00 uur zal Twan Bearda het carillon van de St. Janstoren te Roosendaal laten klinken in Spaanse sferen. Hij speelt eigen bewerkingen van Spaanse muziek van onder meer de componisten Francisco Tarrega, Isaac Albeniz en Enriques Granados.

Twan Bearda (1973) studeerde in 2002 af aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denyn’ in Mechelen. Hij begon zijn studie in 1991 bij Peter Bremer, en later nam hij les bij Eddy Mariën en Boudewijn Zwart. In 2003 behaalde hij de eerste prijs in de prestigieuze Koninging Fabiola wedstrijd voor beiaard. Samen met Luc Rombouts, beiaardier van de universiteitsbeiaard in Leuven, vormt hij het vierhandig duo “The Bells Angels”. Sinds 2009 bespeelt hij de beiaard van Grimbergen.

Luisteren kan direct rondom de St. Jan, vanaf een van de gezellige terrassen op de Markt of op het Tongerloplein. Programma’s zijn aan de toren, stadhuis en Tongerloplein gratis verkrijgbaar. Na afloop van het concert kunt u Twan ontmoeten aan de voet van de toren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief