Foto: Remko Vermunt

NK Pumptrack komt naar Roosendaal

ROOSENDAAL - De pumptrack op de WielerExperience in Roosendaal vormt op 25 augustus het decor voor het Nederlands kampioenschap pumptrack.


Het is de eerste keer in de historie van de sport dat er een officieel NK pumptrack georganiseerd wordt. WielerExperience Roosendaal heeft hiervoor de handen ineengeslagen met pumptrack.nl en de KNWU. Gedurende de dag wordt er gestreden in verschillende klassen om verschillende nationale truien.

Wedstrijden

Kinderen van 5 tot en met 12 jaar strijden in twee verschillende leeftijdklassen, maar wel jongens en meisjes gemengd. Voor de leeftijdscategorie 13 tot en met 15 jaar worden er speciale wedstrijden gereden voor jongens en voor meisjes. Hetzelfde geldt voor de leeftijdscategorie 16 jaar en ouder. Voor alle deelnemers van dertig jaar en ouder wordt nog één gemengde rit gereden. "Naast deze 'bike klassen' zal er tevens een 'boardklasse' verreden worden. Hierin kan iedereen met een skate- of longboard deelnemen", aldus de organisatie. Hierbij gaat het nog niet om een officieel kampioensklasse.

Inschrijven

Wie zich in wil schrijven, kan terecht op de website van de KNWU. Inschrijven kost tien euro en je hoeft niet in het bezit te zijn van een KNWU licentie. "Iedereen met een fiets (minimaal 18inch) of board kan meedoen, maar je moet wel een lange broek en een helm dragen."

l

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief