Foto: Remko Vermunt

Roosendaal werkt aan veiligheid met rotondes

ROOSENDAAL - Terwijl de rotonde bij de Onze Lieve Vrouwestraat in Zegge bijna klaar is, is afgelopen week juist begonnen met de werkzaamheden aan de rotonde in de Van Beethovenlaan in Roosendaal. Beide opdrachten zijn uitgezet door de gemeente Roosendaal. "Het aanleggen van zo'n rotonde is niet heel moeilijk, maar het is vooral een hoop werk", aldus toezichthouder Jan Molenaar.


De op- en afritten van de A58 bij Zegge waren de afgelopen weken afgesloten vanwege het aanleggen van een rotonde. "De Onze Lieve Vrouwestraat is een voorrangsweg, waardoor het verkeer dat vanaf de snelweg kwam altijd moest wachten. Maar, de laatste tijd was het zo druk op de OLV-straat, dat het verkeer vast kwam te staan op de afrit", legt Jan Molenaar uit. Hetzelfde geldt voor de ontsluiting van Majoppeveld, oftewel de Rijksweg-Noord. Daarom werd besloten om een rotonde aan te leggen, zodat er een betere doorstroming ontstaat. "Officieel is dit Rucphens grondgebied, maar omdat dit een belangrijke ontsluiting is voor Majoppeveld is jaren geleden afgesproken dat wij deze weg onderhouden. Uiteraard in samenspraak met de gemeente Rucphen en in dit geval ook met de provincie Noord-Brabant."

Afsluiting

Op 8 juli is gestart met de werkzaamheden en nu, bijna drie weken later, is de rotonde zo goed als klaar. "Eind vorige week is het asfalt gelegd en komende week moet alleen de belijning nog gedaan worden." Op vrijdag 19 juli omstreeks 17.00 uur moet de rotonde weer opengaan voor verkeer. "We hebben het geluk dat we deze weg vrij makkelijk hebben kunnen afsluiten. Daardoor heb je geen rekening te houden met overig verkeer en kan je sneller doorwerken."

Verkeersregelaars

Dat geluk is er niet bij de aanleg van de nieuwe rotonde aan de Van Beethovenlaan in Roosendaal. Hoewel er op verschillende manier duidelijk is gemaakt dat de rotonde volledig is afgesloten voor verkeer, zijn er tal van automobilisten die toch proberen zo ver mogelijk door te rijden. "Vooral de eerste drie dagen was dat heel erg. We hebben verkeersregelaars ingezet om iedereen de juiste kant op te sturen", vertelt uitvoerder Rogier Schrijver. Vooral het straatje naast de Jumbo is in trek bij automobilisten die snel even door willen steken naar de Brugstraat, maar zij komen bedrogen uit. "De hele dag door zijn ze hier aan het keren", stelt Schrijver.

Nieuwe rotonde

Bij de rotonde aan de Van Beethovenlaan is afgelopen week een begin gemaakt met het vernieuwen van de rotonde die er al sinds de jaren '90 ligt. "Het fietspad lag hier echt op de rotonde, waardoor regelmatig onveilige situaties ontstonden voor de fietsers." De nieuwe rotonde wordt een klein stukje verlegd, zodat hij groter wordt. "Zo kan het fietspad op ongeveer 5 meter van de rijbaan worden aangelegd. Dit maakt de rotonde veiliger en overzichtelijker." Hoewel het in principe geen lastige klus is, is het voor Schrijver toch een uitdaging. "Normaal zou je voor zo'n project ongeveer negen weken rekenen mét voorbereiding, maar dit moet in de schoolvakantie gedaan worden waardoor we nu 'maar' zeven weken de tijd hebben."

Bouwvak

Daarnaast zit Schrijver nog met de bouwvak. "Veel zaken en bedrijven zijn natuurlijk dicht tijdens de bouwvak, dus we moeten zorgen dat we al onze materialen voor of na de bouwvak ontvangen, zodat we niet voor problemen komen te staan." Dit was overigens wel vanaf het begin duidelijk bij de aannemer. "We hebben deze opdracht in januari uitgezet", vertelt Molenaar. "En één van de eisen was dat het in de schoolvakantie moet gebeuren, zodat er zo min mogelijk overlast is voor de inwoners." Toch verwacht Schrijver geen problemen. "Het is goed weer en we zijn nog geen gekke dingen tegengekomen."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief