Voorzitter Peter Uytdehage bij de poster met de namen van de iconen van het Nederlandse levenslied FOTO RENÉ BRUIJNINCX
Voorzitter Peter Uytdehage bij de poster met de namen van de iconen van het Nederlandse levenslied FOTO RENÉ BRUIJNINCX (Foto: René Bruijnincx)

Twee festivals in het Vrouwenhofpark

ROOSENDAAL – Op 27 en 28 juli vindt in het Vrouwenhof een dubbel festival plaats. Op zaterdag is dat ‘Mooi was die Tijd’ en op zondag al weer de 13e editie van het Blommenkinders Festival. Daarmee komt de organisatie tegemoet aan de wensen van festivalgangers, maar hoopt ze tevens een nieuw publiek aan te spreken.


DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Het bestuur van het Blommenkindersfestival is groot voorstander van het doorontwikkelen van het bedachte concept. Jaarlijks worden er dingen aan het festival toegevoegd of veranderd. Dit jaar heeft dat ertoe geleid dat er op dezelfde locatie, Het Vrouwenhof, twee festivals plaatsvinden.

Blommenkinders

Voorzitter Peter Uytdehage is, zoals altijd, weer enthousiast over hetgeen de organisatie bij de 13e editie van Blommenkinders op de 4 podia presenteert. “Dit jaar met maar liefst 16 bands, waarbij iedereen ongetwijfeld iets van zijn of haar gading zal vinden”, vat hij het aanbod van het zondagprogramma samen. “Ons festival blijft in ontwikkeling. We bekijken jaarlijks wat er anders of beter kan en proberen met de nodige creativiteit een aantrekkelijk programma te presenteren”. En dat men daar ieder jaar weer in slaagt blijkt wel uit het aantal festivalgangers dat van heinde en verre Het Vrouwenhof in Roosendaal weet te vinden. “Het is tegenwoordig niet eens meer uitzonderlijk dat artiesten zichzelf aanmelden om bij ons te willen spelen. De naam en de sfeer van Blommenkinders is niet alleen uniek, maar ook wijdverspreid”, wil de voorziter daarover kwijt. Op zondag valt er daardoor onder andere te genieten van onder andere Focus, de Jan Rot Band, The Bintangs en Band of Friends, de oorspronkelijke bandleden van Rory Gallagher.

Mooi was die Tijd

“Zoals gezegd, liepen we al enige tijd rond met het idee om iets met het Nederlandse levenslied te doen. Die geluiden hoorden we niet alleen van onze vaste bezoekers, maar ook vanuit onze netwerkjes en kennissenkring”, geeft Peter aan. Uitspraken van gelijke strekking door de Roosendaalse wethouder Toine Theunis en Jac van Dongen van De Klomp in Etten-Leur hebben die overweging omgezet in een nieuwe festivalvariant. “Uiteindelijk heeft dat ervoor gezorgd dat we op zaterdagavond een geweldige line-up op de beide hoofdpodia hebben. Al die artiesten samen zijn goed voor meer dan 150 Top 40 noteringen”. En dat het programma niet alleen landelijke maar ook regionale vedetten ten tonele voert, moge blijken uit de komst van Anita van de Rapsodies en Jan Koevoet met Petra van Zundert. Samen met Corry Konings, Bonnie St.Claire, Ria Valk, Frank en Mirella, Imca Marina, Jan Boezeroen en Jacques Herb hebben we een geweldige line-up voor dit eerste ‘Mooi was die Tijd’ festival”.

E-tickets

De in 2018 opgedane ervaring met de verkoop van e-tickets was zo succesvol dat de organisatie daar ook dit jaar voor heeft gekozen. “Via www.blommenkinders.nl zijn ze te verkrijgen maar men kan uiteraard ook gewoon bij de vaste voorverkoopadressen of aan de kassa terecht. In de voorverkoop zijn de prijzen € 14,00 voor het ‘Mooi was die Tijd’ festival en € 16,00 voor Blommenkinders. Aan de kassa zijn de kaarten € 4,00 duurder.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief